-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putinas paskyrė naują gubernatorių protestų krečiamam Chabarovsko kraštui

Rusų prezidentas pirmadienį paskyrė naują Chabarovsko krašto lyderį iš nacionalistinės Rusijos liberalų demokratų partijos (LDPR), po to, kai suėmus populiarų gubernatorių šiame Tolimųjų Rytų regione kilo protestų banga.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

V.Putinas atleido Sergejų Furgalą, kuris buvo suimtas anksčiau šį mėnesį dėl su nužudymu susijusių kaltinimų, ir laikinai vadovauti regionui pavedė 39-erių LDPR parlamentarui Michailui Degtiariovui.

Kremliaus įsake teigiama, kad S.Furgalas atleistas dėl „pasitikėjimo praradimo“.

50-mečio S.Furgalo, kuris prieš dvejus metus gubernatoriaus rinkimuose įveikė valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ kandidatą, areštas išprovokavo kasdien rengiamas demonstracijas 600 tūkst. gyventojų turinčiame Chabarovsko mieste Kinijos pasienyje.

Į didžiausias demonstracijas pastaruosius du šeštadienius susirinko dešimtys tūkstančių žmonių; kai kuriais vertinimais jų buvo per 50 000.

Kritikai sako, kad kaltinimai yra politiškai motyvuoti, ir reikalauja, kad S.Furgalas kuris buvo atskraidintas į Maskvą, turėtų stoti prieš teismą Chabarovske.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Furgalas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Furgalas

Laikinuoju gubernatoriumi M.Degtiariovą paskyręs V.Putinas sakė, kad jo laukia „labai sunkus, labai svarbus“ darbas regione.

Prezidentas neužsiminė apie protestus Chabarovske, bet sakė, kad M. Degtiariovas turi susikoncentruoti į pagalbą „labai talentingiems ir aktyviems“ regiono gyventojams.

„Turime žvelgti į ateitį ir nepamiršti apie strateginius planus vystyti šį milžinišką ir labai svarbų regioną“, – teigė V.Putinas.

Ne iš Tolimųjų Rytų kaip S.Furgalas, o iš Centrinės Rusijos kilęs M.Degtiariovas sakė esąs pasirengęs tuoj pat išvykti į Chabarovską.

Jis sakė sieksiantis užtikrinti regioninės valdžios „stabilų darbą“ ir kovą su koronaviruso pandemija.

Kremliaus įsake nurodyta, kad M.Degtiariovas regionui turėtų vadovauti iki rinkimų, kuriuos bus galima surengti kitąmet.

S.Furgalo suėmimas sukėlė LDPR narių pasipiktinimą. Skandalingasis partijos lyderis Vladimiras Žirinovskis apkaltino valdžios pareigūnus naudojant „Stalino epochos metodus“.

Sprendimas gali „pagilinti“ pasipiktinimą

Kremliaus kritikai sako, kad V.Putinas praignoravo Chabarovske kilusį nusivylimą dėl M.Degtiariovo paskyrimo, o analitikai atkreipia dėmesį, kad šis žingsnis gali nesumažinti nepasitenkinimo regione.

„Kurių velnių jiems reikia gubernatoriaus iš Maskvos?“ – feisbuke parašė opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas, pridūręs, kad naujasis laikinasis gubernatorius Chabarovską matė „tik per televizorių“.

Žymus opozicijos aktyvistas iš Chabarovsko Aleksejus Vorsinas pabrėžė, kad naujasis regiono vadovas neturi jokios politinės ar vadovavimo patirties, išskyrus parlamento nario.

Feisbuke jis pasidalijo nuotrauka, kurioje matyti pusnuogis M.Degtiariovas, sėdintis pirtyje su LDPR lyderiu V.Žirinovskiu.

„Tai jo pagrindinis pasiekimas“, – parašė A.Vorsinas.

Politologo Vitalijaus Škliarovo nuomone, M.Degtiariovo paskyrimas gali „pagilinti“ pasipiktinimą Kremliumi.

„Regiono problemų negalima išspręsti tokiu triuku“, – parašė jis socialiniame tinkle „Telegram“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius