Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putinas perspėja „nesėti nepasitikėjimo“ dėl gaisro Kemerove

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad internete pasirodė  išgalvotų istorijų apie gaisrą Kemerovo prekybos ir pramogų centre iš užsienio šalių, ir paragino „nesėti nepasitikėjimo“.
Protestas Kemerove
Protestas Kemerove / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį per gaisrą šiame Sibiro mieste žuvo 64 žmonės, dauguma jų buvo vaikai.

Artimųjų po gaisro nerandantiems žmonėms pradėjus intensyvią jų paiešką, pasklido gandai, kad tikrasis žuvusiųjų skaičius gali būti didesnis, nei oficialius, nurodytas pareigūnų.

„Deja, mes matome, kad socialiniuose tinkluose, taip pat ir iš užsienio, skelbiamos išgalvotos istorijos, kuriomis norima pasėti paniką bei nepasitikėjimą ir supriešinti žmones vienus su kitais“, – sakė V.Putinas tyrimų komiteto pirmininkui Aleksandrui Bastrykinui.

„Mes tikrai negalime to leisti jokiomis aplinkybėmis“, – pridūrė Rusijos vadovas, kurio žodžius cituoja valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Rusija anksčiau trečiadienį paskelbė pradėjusi baudžiamąjį tyrimą dėl neapykantos kurstymo po to, kai nežinomas ukrainietis, pasivadinęs Nikita Kuvikovu, „YouTube“ platformoje paskelbė vaizdo įrašus, kuriuose teigiama, kad per gaisrą žuvo 300 žmonių.

V.Putinas liepė A.Bastykinui patikrinti „visas versijas“ ir sakė, kad dar daug klausymų lieka neatsakytų.

„Priešgaisrinė apsauga neveikė visą savaitę. Kodėl?, – klausė V.Putinas. Jis taip pat klausė, kodėl nubuvo įjungtas perspėjimo signalas, kodėl buvo uždarytos durys ir kodėl statybose buvo panaudotos degios medžiagos.

A.Bastrykinas prezidentui sakė, jog tyrėjai tikrina neveikiančią priešgaisrinę signalizaciją ir pareiškimus, jog tai galėjo būti tyčinis padegimas, nors „taip neatrodo“.

Pareigūnas pridūrė, kad padegimo versiją kelia tie, kurie buvo areštuoti dėl vykstančio baudžiamojo tyrimo. Šiuo metu sulaikyti penki asmenys, susiję su kompanija, kuriai priklausė pastatas, pastatą administruojančia kompanija ir priešgaisrinę sistemą prižiūrinčia įstaiga.

Tuo metu A.Bastrykinas kaltino miesto pareigūnus, atlikusius pastato priešgaisrinę patikrą 2016 metais.

„Turime priežasčių manyti, kad tai buvo atlikta ne per daug sąžiningai, švelniai pasakius“, – sakė jis.

Daugiau nei 100 pareigūnų, dalyvaujančių tyrime dėl gaisro priežasčių, taip pat aiškinasi, ar teisėtai buvo pakeista pastato paskirtis iš gamybinės į komercinę.

Opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas kaltina valdžios pareigūnus ieškant atpirkimo ožių. Tokios tragedijos vyksta dėl priešgaisrinės priežiūros kontrolierių papirkinėjimo, sako jis.

„Asmeniškai aš jau pasidariau išvadas. Tuos žmonės prekybos centre „Žiemos vyšnia“ nužudė korupcija. Man tai aišku kaip dieną“, – parašė A.Navalnas savo tinklaraštyje.

VIDEO: Artimieji atsisveikino su žuvusiais Kemerovo prekybos centro gaisre
VIDEO: Sudegęs Kemerovo prekybos centras iš vidaus: tyrėjai renka gaisro įkalčius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius