Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2021 12 21 /17:19

V.Putinas: Rusija pasirengusi atsakyti Vakarams „karinėmis-techninėmis priemonėmis“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pareiškė, kad jo šalis pasirengusi imtis „karinių-techninių priemonių“ reaguodama į „nedraugiškus“ Vakarų veiksmus dėl Ukrainos konflikto.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jei ir toliau tęstųsi akivaizdžiai agresyvi Vakarų kolegų pozicija, imsimės atitinkamų atsakomųjų karinių-techninių priemonių“, – sakė jis per išplėstinį Gynybos ministerijos kolegijos posėdį, tvyrant būgštavimams, kad Rusija gali pradėti invaziją į savo kaimynę Ukrainą.

V.Putinas: nebėra kur toliau judėti

V.Putinas visą kaltę dėl didėjančios įtampos suvertė JAV. „Įtampa Europoje – tai JAV kaltė“, – pareiškė Rusijos lyderis.

V.Putinas teigė, kad JAV ir jų sąjungininkės turi suprasti, kad Rusija tiesiog neturi kur toliau trauktis dėl Vašingtono planų dėl Ukrainos, praneša TASS.

„Tai, ką jie dabar daro Ukrainos teritorijoje arba bando ir planuoja daryti, yra ne už tūkstančio kilometrų nuo mūsų nacionalinės sienos, tai yra prie mūsų namų slenksčio“, – aiškino Rusijos vadovas.

V.Putinas tikino, kad JAV esą gali bandyti paskatinti Ukrainos valdžią pulti Krymo pusiasalį, kurį Rusija yra okupavusi, jei Ukrainos teritorijoje bus dislokuoti ginklai.

„Atgabens hipergarsinius ginklus į Ukrainą ir paskui, tuo prisidengę <...>, apginkluos ir stums į Rusiją iš kaimyninės valstybės ekstremistus, įskaitant tam tikrus Rusijos Federacijos regionus, pavyzdžiui, Krymą“, – aiškino jis.

V.Putinas priminė, kad Rusija turi hipergarsinę raketą „Cirkon“, o JAV tokios neturi. „Ar jie mano, kad mes nematome šių grėsmių, ar jie mano, kad mes tik bejėgiškai žiūrėsime į Rusijai keliamas grėsmes? Čia ir yra problema, mums tiesiog nėra kur toliau judėti“, – aiškino jis.

S.Šoigu jau regi provokacijas Donbase

Tuo tarpu Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu tame pat posėdyje sakė, kad esą amerikiečių privačios karinės kompanijos ruošia provokaciją Donecko srityje. Per šią provokaciją esą ruošiamasi panaudoti „cheminius komponentus“. S.Šoigu tikino, kad provokacijoms į Avdijivkos ir Krasnyj Limano miestus buvo pristatyti neatpažinti cheminiai komponentai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rusijos kariuomenės vadas Sergejus Šoigu.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rusijos kariuomenės vadas Sergejus Šoigu.

S.Šoigu taip pat tikino, kad amerikiečiai ruošia Ukrainos karius aktyviems karo veiksmams. „Jie įrengia šaudymo vietas gyvenamuosiuose pastatuose ir socialiai reikšminguose objektuose, ruošia Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgas ir radikalias ginkluotas grupuotes aktyviems karo veiksmams“, – teigė Rusijos gynybos ministras.

Vakarai yra įspėję, kad V.Putinas gali pasinaudoti provokacijų Ukrainoje pretekstu ir surengti visapusišką ataką.

Kijevas ir jo sąjungininkai Vakaruose sako, kad Maskva jau seniai dalyvauja Ukrainos konflikte – savo kariais ir ginklais remia separatistus.

Rusija tai neigia ir yra įspėjusi, kad Kijevas pusę savo pajėgų sutelkė prie konflikto zonos.

Ukrainos kariuomenė nepajėgė adekvačiai veikti 2014 metais, kai Rusija aneksavo Krymą, o jos remiami promaskvietiški separatistai užėmė du rusakalbių regionus Rytų Ukrainoje.

Tačiau nuo to laiko Ukrainos kariuomenė nuėjo ilgą kelią. Per karą šalies rytuose ukrainiečių kariai sukaupė didelę kovinę patirtį ir sulaukė ginklų bei sunkiosios technikos iš Vakarų sąjungininkių, ypač Jungtinių Valstijų. Spalį Ukraina suerzino V. Putiną dislokavusi iš NATO narės Turkijos įsigytų atakos dronų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius