-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 11 18 /17:07

V.Putinas: Vakarai „eskaluoja“ konfliktą Ukrainoje savo pratybomis Juodojoje jūroje

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad Vakarai „eskaluoja“ konfliktą Ukrainoje rengdami pratybas Juodojoje jūroje ir siųsdami bombonešius šalia Rusijos sienų.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Tokie jo komentarai nuskambėjo JAV kaltinant Maskvą karinių pajėgų telkimu netoli Ukrainos.

Vakarų šalys jau kelias dienas reiškia nerimą dėl Rusijos karinės veiklos netoli Ukrainos, o Vašingtonas perspėjo Maskvą nepadaryti dar vienos „rimtos klaidos“ šioje šalyje.

„(Mūsų) Vakarų partneriai eskaluoja padėtį tiekdami Kijevui letalinius modernius ginklus ir vykdydami provokuojančius karinius manevrus Juodojoje jūroje“, – sakė V.Putinas Užsienio reikalų ministerijoje.

Pasak prezidento, Vakarų bombonešiai skrenda „20 km atstumu nuo mūsų sienos“.

Ilgametis Rusijos lyderis sakė, kad Maskva „nuolat reiškia susirūpinimą dėl to“, tačiau „visi mūsų įspėjimai ir kalbos apie raudonąsias linijas traktuojami paviršutiniškai“.

V.Putinas jau kelias dienas reiškia susirūpinimą dėl JAV karinių pratybų Juodojoje jūroje, o šią savaitę savo kolegai prancūzui pareiškė, kad jos yra „provokacinės“ ir dėl to tarp Maskvos ir NATO „auga įtampa“.

Jis taip pat pasmerkė Ukrainą už tai, kad ji panaudojo Turkijoje pagamintą bepilotį orlaivį prieš prorusiškus separatistus Donbase.

Juodoji jūra yra jautrus regionas Rusijai, kuri kontroliuoja Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį nuo 2014 metais įvykdytos aneksijos.

Nuo to laiko Kijevas kaunasi su prorusiškais separatistais šalies rytuose; šis konfliktas nusinešė daugiau nei 13 000 gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius