Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 31

V.Putino veiksmuose pastebi pokytį: prieš keletą mėnesių taip nebuvo

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ėmėsi asmeninės iniciatyvos ir pristato save kaip visos „karinės operacijos“ Ukrainoje strateginį vadovą. Estijos saugumo ekspertas Raineris Saksas komentare leidiniui „Postimees“ sako, kad tai labai didelis pokytis, palyginti su situacija prieš kelis mėnesius, kai Kremliaus vadovas bandė prisiimti stebėtojo vaidmenį.
Rusijos vadovas Vladimiras Putinas
Rusijos vadovas Vladimiras Putinas / „AP“/„Scanpix“

„Nuo liepos pradžios Vladimiras Putinas ėmėsi kalbėti, kad Ukraina kontrpuolime išnaudojo savo strateginius rezervus ir patyrė itin didelių nuostolių. V.Putinas bandė įtikinti, kad Rusijos pajėgos atnaujino savo puolimą“, – sako ekspertas.

Analitikas pastebi, kad dar prieš keletą mėnesių Kremliuje nebuvo aiškaus lyderio ir asmens, atsakingo už veiksmus sukeltame kare Ukrainoje.

„Tokį vaidmens pasikeitimą tikrai galima laikyti vienu iš „Wagner“ maišto rezultatų. Rusijos prezidentas bando atkurti savo, kaip visą šalį kontroliuojančio ir vadovaujančio lyderio, kuris taip pat yra stiprus karinis vadovas, įvaizdį ir reputaciją“, – pokyčius V.Putino veiksmuose aiškina ekspertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius