Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

V.Zelenskis: A.Lukašenka parodė, kad dviejų tautų vienybė nieko nereiškia

Aliaksandro Lukašenkos vadovaujama Baltarusijos valdžia, paleisdama Rusijos privačios karinės bendrovės „Wagner“ kovotojus, pademonstravo Ukrainos ir Baltarusijos tautų istorinio artumo nepaisymą, pranešė Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kanceliarija.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„Deja, oficialusis Minskas, neatsakingai išlaisvindamas „vagneriečius“, parodė, kad istorinis mūsų dviejų tautų artumas ir kaimynų savitarpio pagalbos principas jam nieko nereiškia. Beje, tai yra valstybės pasirinkimas, kuris visiškai tiksliai pasako apie jos vidines vertybes. Tegu šis klausimas būna retorinis“, – teigiama sekmadienį išplatintame pareiškime.

Kaip jau buvo skelbta, Baltarusijos saugumo tarnybos liepos 29-ąją sulaikė 33 Rusijos piliečius ir paskelbė, kad jie yra Rusijos privačios karinės bendrovės „Wagner“ nariai, planuojantys organizuoti riaušes per rugpjūčio 9-osios Baltarusijos prezidento rinkimus.

Tuo tarpu oficialusis Kijevas pranešė, kad šie asmenys dalyvavo kariniuose veiksmuose Ukrainos rytuose prorusiškų separatistų pusėje ir kad devyni iš jų yra Ukrainos piliečiai.

Penktadienį Rusijos Federacijos generalinė prokuratūra pranešė, kad 32 Rusijos piliečiai, kurie anksčiau buvo sulaikyti Baltarusijoje, kirto sieną ir dabar yra Rusijoje, o dar vienas asmuo, turintis dvigubą pilietybę, liko Baltarusijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius