Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Zelenskis: E.Macrono atsisakymas kalbėti apie genocidą Ukrainoje „skaudus“

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį pasmerkė Prancūzijos vadovo Emmanuelio Macrono atsisakymą žudynes Ukrainoje pavadinti genocidu ir tai, kad jis rusus ir ukrainiečius pavadino „broliškomis“ tautomis.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tokie dalykai mums labai skaudūs, todėl tikrai padarysiu viską, ką galiu, kad šį klausimą su juo aptartume“, – sakė V.Zelenskis spaudos konferencijoje su Kyjive viešinčiais Lenkijos ir Baltijos šalių vadovais.

Prancūzijos ir Vokietijos vadovai trečiadienį atsisakė paantrinti JAV prezidentui Joe Bidenui, apkaltinusiam Rusiją vykdant „genocidą“ prieš ukrainiečius, ir perspėjo, kad žodinė eskalacija nepadės užbaigti karo.

J.Bidenas antradienį apkaltino Vladimiro Putino pajėgas vykdant genocidą Ukrainoje, sakydamas, kad „darosi vis aiškiau ir aiškiau, jog Putinas tiesiog bando išnaikinti idėją, kad gali būti ukrainietis“.

Tačiau E.Macronas, kalbėdamas per televiziją „France 2“, artėjant Prancūzijos prezidento rinkimų antrajam turui, kuriame jis susigrums su kraštutinių dešiniųjų lydere Marine Le Pen, sakė, kad lyderiai turėtų būti atsargūs kalbėdami.

„Aš pasakyčiau, jog Rusija vienašališkai sukėlė brutaliausią karą, jog dabar nustatyta, kad Rusijos armija įvykdė karo nusikaltimų, jog dabar būtina surasti kaltuosius, kad jie stotų prieš teisingumą“, – kalbėjo E.Macronas.

„Scanpix“/AP nuotr./Emmanuelis Macronas
„Scanpix“/AP nuotr./Emmanuelis Macronas

„Tai, kas vyksta, beprotybė, tai neįtikėtinai brutalu, – sakė jis. – Tačiau tuo pačiu metu žiūriu į faktus ir noriu pasistengti išlaikyti galimybę sustabdyti šį karą ir atkurti taiką. Nesu tikras, kad žodinė eskalacija pasitarnauja šiam reikalui.“

E.Macrono teigimu, esamoje situacijoje geriausia „atsargiai“ vartoti terminus apie genocidą, ypač todėl, kad „ukrainiečiai ir rusai yra broliškos tautos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius