Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 09 /00:40

V.Zelenskis: kiekvieną gautą centą Rusija paverčia kulkomis

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo naujame kreipimesi pareiškė, kad JAV sprendimas uždrausti Rusijos naftos importą susilpnins Rusiją ekonomiškai, politiškai ir ideologiškai, skelbia unian.net.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jis sakė, kad kiekvieną centą, kuris sumokamas Rusijai, ji paverčia kulkomis ir raketomis, kurios skrieja į kitas nepriklausomas valstybes.

Jis pabrėžė, kad JAV sprendimas uždrausti Rusijos naftos importą susilpnins okupantus, privers juos mokėti už agresiją ir atsakyti už blogį, kurį jie padarė. Antradienį JAV pranešė, kad uždraudžia bet kokį rusiškos naftos, dujų ir energijos importą. „Tai reiškia, kad rusiška nafta nebebus priimama JAV uostuose, o Amerikos žmonės suduos dar vieną stiprų smūgį (prezidentui Vladimirui) Putinui“, – kalbėdamas iš Baltųjų rūmų sakė J.Bidenas ir pridūrė, kad sprendimas priimtas „glaudžiai konsultuojantis“ su sąjungininkais.

V.Zelenskis padėkojo JAV ir asmeniškai J.Bidenui už tokį sprendimą ir sakė, kad tai „labai stipus signalas visam pasauliui“.

Ukrainos prezidentas sakė, kad arba Rusija gerbs tarptautinę teisę, arba ji nebeturės pinigų, kuriais galėtų pradėti karą.

Niekam pasaulyje neleisime ignoruoti mūsų žmonių, mūsų vaikų kančių ir žudynių.

Jis taip pat sakė, kad Ukraina niekam pasaulyje neleis ignoruoti jos žmonių kančių ir žudynių. „Niekam pasaulyje neleisime ignoruoti mūsų žmonių, mūsų vaikų kančių ir žudynių, – sakė jis. – Niekada to neatleisiu. Ir aš žinau, kad jūs niekada neatleisite okupantams. Charkivas, Mariupolis ir visi kiti miestai“. Jis priminė, kad praėjusią naktį Rusijos kariuomenė raketomis atakavo Korbutivką Žytomyro srityje, kur buvo sunaikintas bendrabutis. „Kokią grėsmę galėjo Rusijai kelti bendrabutis? Kokius geopolitinius branduolinės valstybės interesus pažeidė? Amžiną atminimą visiems žmonėms, kurie žuvo per šiuos žiaurumus", – pridūrė V.Zelenskis.

V. Zelenskis išreiškė paramą Oleškio miestui Chersono srityje, Berdiansko ir Melitopolio miestams Zaporižios srityje ir kitoms vietovėms, kuriose ukrainiečiai priešinasi ir protestuoja prieš okupantus.

„Nuo laisvės jus skiria tik laikas. Laukti liko nedaug. Tikėkite tuo. Aš tikiu. Ir labai to noriu", – pridūrė jis.

V.Zelenskis taip pat teigė, kad karą reikia baigti, sėstis prie derybų stalo ir daryti tai dėl žmonių intereso, o ne dėl „atgyvenusių žudikiškų ambicijų“. Ukrainos prezidentas sakė, kad kalbėjosi su Nyderlandų, Izraelio, Prancūzijos, kitų šalių atstovais ir rado su jais bendrą kalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius