Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Zelenskis: atnaujintas Rusijos puolimas rytuose jau prasidėjo

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis interviu televizijai „Fox News“ sakė, kad Rusija jau pradėjo atnaujintą puolimą rytuose, o jo mastas turėtų paaiškėti per kelias artimiausias savaites.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis / „Zuma press“/„Scanpix“

Ukrainos rytinėje dalyje toliau vykstant aktyviems veiksmams tarp Rusijos ir Ukrainos pajėgų, ekspertai jau kelias savaites diskutuoja apie artimiausiu metu planuojamą naują didelio masto Rusijos puolimą.

Apie artėjantį „labai aktyvaus karo etapą“ vasario ir kovo mėnesiais informavo ir Ukrainos Gynybos ministerijos žvalgyba. Ukraina tam ruošėsi jau kurį laiką, prašydama sąjungininkių suteikti jau beveik metus kariaujančiai šaliai sunkesnės ginkluotės.

Ketvirtadienį per interviu televizijos kanalui „Fox News“ Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, jog laukti nebėra ko, nes Rusija jau pradėjo atnaujintą puolimą rytuose.

„Situacija fronte yra komplikuota. Jau beveik metus esame šiame kare ir mums nebuvo lengva. Kariai yra išsekę, tačiau vis dar laikosi. Jie atsparūs, tačiau jaučiame, kad Rusija ruošiasi revanšui. Tikiu, jog jis jau prasidėjo. Jo mastą pamatysime per artimiausias kelias savaites“, – sakė šalies vadovas.

Nors V.Zelenskio retorikoje nėra žodžio „pralaimėjimas“, atsakydamas į įtvirtintame jo biure Kyjive viešinčio žurnalisto Trey'aus Yingsto klausimą, prezidentas teigė, jog Maskvos pergalės atveju atsidurtume ant Trečiojo pasaulinio karo slenksčio.

„Jeigu mes pralaimėsime prieš Rusiją, tai bus Trečiojo pasaulinio karo pradžia“, – sakė jis.

Pokalbio metu taip pat buvo iškeltas branduolinio ginklo grėsmės klausimas, ilgą laiką buvęs diskusijų tema tarptautinės bendruomenės gretose, tačiau V.Zelenskis kritiškai vertina tikimybę, jog šio karo metu Rusija galėtų panaudoti branduolinį ginklą.

„Niekas negali pasakyti, ar V.Putinas nuspręs panaudoti branduolinį ginklą, tačiau, aš manau, jog jis neišdrįs to padaryti, nes jeigu išdrįstų – jis pats būtų sunaikintas žmonių savo šalyje arba už jos ribų“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius