Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

V.Zelenskis prabilo apie bandymus jį nužudyti ir slaptą planą „Maidanas 3“ šių metų pabaigoje

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis interviu laikraščiui „The Sun“ papasakojo apie pasikėsinimus į jo gyvybę ir Rusijos planą nušalinti jį nuo valdžios.
V.Zelenskis
V.Zelenskis

Pasak V.Zelenskio, jis nebesuskaičiuoja bandymų jį nužudyti nuo plataus masto Rusijos invazijos pradžios. „Pirmas bandymas yra labai įdomus, kai tai pirmas bandymas, o paskui viskas vyksta įprastai. Pirmiausia, žmonės nežino, ką daryti, ir tai atrodo labai baisu. O paskui tiesiog žvalgyba dalijasi detalėmis, kad į Ukrainą atvyko kita grupė, kuri [bandys] tai padaryti“, – sakė jis.

V.Zelenskis sako, kad Maskva vis dar labai nori jį pašalinti iš valdžios. Viena iš rusų misijų numatyta 2023 m. pabaigoje. „Operacija vadinasi „Maidanas 3“, ja bus siekiama pakeisti prezidentą. Galbūt ne nužudymu. Jie panaudos bet kokias turimas priemones“, – sakė Ukrainos prezidentas.

Jis neatsakė į žurnalisto klausimą, ar Ukraina okupuotose teritorijose bandė nužudyti prorusiškus veikėjus. „Negaliu su jumis kalbėti apie jokias specialiąsias Ukrainos žvalgybos, slaptųjų tarnybų ar kai kurių specialiųjų padalinių operacijas. Yra tam tikrų dalykų, kurių mes neaptarinėjame“, – pridūrė jis.

Paklaustas, ar Ukraina pasinaudotų galimybe nužudyti V.Putiną, jei būtų suteikta tokia galimybė, V.Zelenskis atsakė: „Ukraina turi visas teises ginti savo žemę“.

Neseniai vykusiame pokalbyje su „Bloomberg“ Ukrainos prezidentas sakė, kad Ukrainos žvalgyba ir užsienio partneriai gavo informacijos apie Rusijos planą „Maidanas 3“.

Remiantis šia informacija, okupantai bandys pasėti susiskaldymą Ukrainos visuomenėje ir sukurti „chaosą“ šalies viduje, kad ją destabilizuotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius