Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

V.Zelenskis: tęsiasi sunkios kovos dėl Soledaro, Bachmuto ir Kreminos

Gynybos pajėgos rytuose atkakliai vykdo savo užduotis gindamos Donecko regioną nuo Rusijos užpuolikų, pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo vakariniame vaizdo kreipimesi į ukrainiečius.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / „Scanpix“ nuotr.

„Sunkus mūšis dėl Donecko tęsiasi. Mūšis dėl Bachmuto ir Soledaro, dėl Kreminos, kitų miestų ir kaimų mūsų šalies rytuose tęsiasi. Nors priešas sutelkė didžiąją dalį savo pajėgų šia kryptimi, mūsų kariai – Ukrainos ginkluotosios pajėgos, visos gynybos ir saugumo pajėgos – gina valstybę. Dėkoju visiems brigadų ir kitų kariuomenės padalinių kariams, seržantams ir karininkams, kurie drąsiai ir ištvermingai vykdo savo užduotis“, – sakė prezidentas.

Jis padėkojo „Kraken“ būrio kovotojams už ryžtingus veiksmus naikinant rusus ties Soledaru, taip pat kovotojams, kurie drąsiai gina Bachmutą.

„Trys šimtai dvidešimt keturios visiško karo dienos, ir kaip pasikeitė Rusijos padėtis... Jie jau dabar tarpusavyje ginčijasi, kam priskirti tam tikrą taktinę pažangą. Tai aiškus signalas priešui, kad jis patyrė nesėkmę. Tai dar viena paskata mums visiems daryti didesnį spaudimą užpuolikams ir atnešti priešui daugiau nuostolių. Dėkojame visiems, kurie tai teikia! Ir fronte, ir visuose kituose mūsų frontuose“, – pabrėžė V.Zelenskis.

Jis taip pat pažymėjo, kad nori padėkoti Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos darbuotojams.

„Tie, kurie paprastai dirba gana nepastebimai ir apie kuriuos mažai kalbama. Tačiau jie iš tiesų atneša labai svarbius sprendimus partneriams Ukrainai, mūsų gynėjams“, – paaiškino valstybės vadovas.

Jis taip pat išreiškė padėką visiems Ukrainos saugumo tarnybos darbuotojams, kurių kovos su kolaborantais ir diversantais rezultatus visuomenė mato.

Rusijos gynybos ministerija penktadienį pareiškė, kad užėmė rytinį Ukrainos miestą Soledarą. Ukrainos kariuomenė teigė, kad mūšiai dėl miesto tebevyksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius