-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 10 16 /18:56

V.Zelenskis: Ukraina nesikiš į tyrimą dėl apkaltos JAV prezidentui

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį pareiškė, kad Ukraina „nedarys nieko“, kas susiję su tyrimu dėl apkaltos JAV prezidentui Donaldui Trumpui, įtariamam darius spaudimą Kijevui pradėti tyrimą prieš jo politinį varžovą Joe Bideną. 
Volodymyras Zelenskis ir Donaldas Trumpas
Volodymyras Zelenskis ir Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kaip Ukrainos prezidentas aš nesikišiu į įvykius kitose šalyse, ne taip kaip galėtų bandyti kiti“, – sakė V.Zelenskis naujienų agentūrai AFP, susitikęs su ukrainiečių diaspora Latvijos sostinėje Rygoje.

„Mes, kaip Ukraina, nedarysime nieko“, – pridūrė jis.

Apkaltos tyrimo vadovas antradienį sakė, jog liudytojai tvirtai parėmė įtarimus, kad prezidentas neteisėtai bandė priversti Ukrainą atlikti tyrimą dėl J.Bideno.

Nors Baltieji rūmai ir D.Trumpo asmeninis advokatas Rudy Giuliani atsisakė perduoti dokumentus apie Ukrainos reikalą, kurių pareikalavo Kongresas, Atstovų Rūmų Žvalgybos komiteto pirmininkas Adamas Schiffas sakė, jog penki liudytojai parėmė įtarimus dėl piktnaudžiavimo įgaliojimais, galinčius pagrįsti oficialius kaltinimus.

Pasak A.Schiffo, liudytojai pateikė informacijos, rodančios, kad D.Trumpo liepos 25-osios telefoninis pokalbis su V.Zelenskiu, kurio metu JAV prezidentas galimai susiejo karinę pagalbą Ukrainai su kompromituojančia medžiaga apie J.Bideną iš Kijevo, buvo planuojamas iš anksto, o po jo pastangos buvo dedamos toliau.

„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas
„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas

Tuo metu D.Trumpas tviteryje vėl išsiliejo ant įstatymų leidėjų.

„Demokratai per Raganų medžioklės posėdžius neleidžia jokio skaidrumo“, – socialiniame tinkle parašė D.Trumpas.

Demokratai siekia įrodyti, jog D.Trumpas pažeisdamas JAV rinkimų įstatymus siekė užsienio pagalbos, kad padidintų savo galimybes kitais metais būti perrinktas.

D.Trumpas pripažino, kad prašė V.Zelenskio padėti tirti J.Bideno veiklą, bet sakė, kad to buvo siekiama dėl įtarimų korupcija, o ne dėl politinių priežasčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius