Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vaizdo įrašuose – išsekęs ir tik su vaikštyne judantis M.Saakašvilis

Sakartvelo specialioji įkalinimo tarnyba paskelbė buvusio prezidento Michailo Saakašvilio palatos vaizdo kamerų įrašus, kad apkaltintų jį apsimetinėjimu, tačiau filmuotoje medžiagoje matoma, kokios blogos būklės jis yra.

Kalėjimo pareigūnai paskelbė vaizdo įrašą tą dieną, kai M.Saakašvilis paskelbė atnaujinsiantis bado streiką, ir teigė, kad filmuotą medžiagą rodo dėl didelio visuomenės susidomėjimo.

Vaizdo įraše sumontuota skirtingomis datomis „Vivamedi“ klinikos filmuota medžiaga: rugpjūčio 9 d., spalio 4 d., gruodžio 12 d., o kai kuriose scenose data išbraukta. Kai kuriuose filmuotuose kadruose matyti, kaip M.Saakašvilis valgo, vaikšto po palatą ir net ginčijasi su medicinos personalu.

Gruodžio 12 d. M.Saakašvilis matomas jau judantis su vaikštyne ir atrodo išsekęs.

Stop kadras iš video/Michailas Saakašvilis
Stop kadras iš video/Michailas Saakašvilis

Tuo pat metu Kalėjimų tarnyba tvirtina, kad vaizdo įraše „aiškiai matyti Michailo Saakašvilio imitaciniai veiksmai, kuriais siekiama trukdyti teisingumui, klaidinti visuomenę ir tarptautinius partnerius“.

Valstybinė tarnyba taip pat kaltina buvusį prezidentą blogu elgesiu su darbuotojais ir agresyviu elgesiu.

Buvusi M.Saakašvilio spaudos sekretorė Daria Čiž savo paskyroje „Facebook“ rašė, kad „nesąžiningi niekšai daro šou iš jo sunkios būklės“.

Praėjusiais metais 54 metų M.Saakašvilis buvo perkeltas į ligoninę po 50 dienų trukusio bado streiko, surengto protestuojant prieš įkalinimą, kurį teisių gynimo grupės pasmerkė kaip politiškai motyvuotą.

Nepriklausomi gydytojai, apžiūrėję M.Saakašvilį, jau seniai perspėja, kad jo gyvybei gresia pavojus, nes jam nesuteikiamas tinkamas gydymas. Medikai teigia, kad jis galėjo apsinuodyti arba buvo apnuodytas sunkiaisiais metalais.

„Scanpix“/AP nuotr./Michailas Saakašvilis
„Scanpix“/AP nuotr./Michailas Saakašvilis

Vienas medikas teigė, kad nuo sulaikymo eksprezidentas neteko maždaug 40 kg svorio.

M.Saakašvilis, pagrindinės Sakartvelo opozicinės jėgos įkūrėjas ir šios mažos Kaukazo valstybės prezidentas 2004–2013 metais, 2018-aisiais buvo nuteistas už akių dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir nuteistas šešerius metus kalėti.

Provakarietiškas reformatorius buvo įkalintas 2021 metų spalį, praėjus kelioms dienoms po to, kai slapta grįžo iš tremties Ukrainoje.

Jis pasmerkė savo nuteisimą kaip politiškai motyvuotą.

„Amnesty International“ pavadino elgesį su juo „akivaizdžiu politiniu kerštu“.

VIDEO: Vaizdo įrašuose – išsekęs ir tik su vaikštyne judantis M.Saakašvilis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius