Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 12 16 /09:45

Vakarų Krante nukauti du palestiniečiai, mėginę automobiliais rėžtis į Izraelio karius

Du palestiniečiai buvo nukauti praeitą naktį per atskirus mėginimus rėžtis automobiliais į Izraelio karius, pasiųstus vykdyti areštų vienoje pabėgėlių stovykloje netoli Ramalos, trečiadienį pranešė Izraelio ir palestiniečių šaltiniai.
Vakarų Krante palestinietis nukreipė automobilį į Izraeliečius karius ir buvo pašautas
Vakarų Krantas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiąnakt per operaciją, kurios metu siekta suimti ieškomus palestiniečius ir konfiskuoti ginklus Kalandijos pabėgėlių stovykloje, buvo įvykdytos dvi atakos, mėginant rėžtis automobiliais į saugumo pajėgas skirtingose tos stovyklose dalyse“, – sakom Izraelio armijos pranešime.

Palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija patvirtino, kad užpuolikai buvo nukauti. Pareigūnai juos įvardijo kaip 21 metų Ahmadą Jahajhą ir Hekmatą Hamdaną, kurio amžiaus nenurodė.

Armija nurodė, kad per išpuolius buvo sužeisti trys kariai, vienas sunkiai.

Liudininkai sakė, kad susirėmimai Kalandijoje kilo po to, kai izraeliečiai surengė reidą prieš stovyklą okupuotame Vakarų Krante.

Nuo spalio 1 dienos per beveik kasdien palestiniečių rengiamus išpuolius ir susirėmimus su Izraelio kariais žuvo 119 palestiniečių, 17 izraeliečių, vienas amerikietis ir vienas Eritrėjos pilietis.

Daugiau nei pusė žuvusių palestiniečių buvo užpuolikai, likę buvo nušauti per susirėmimus su Izraelio saugumo pajėgomis.

Palestiniečių jaunimas piktinasi Izraelio okupacija, pažangos siekiant taikos nebuvimu bei susiskaldžiusia palestiniečių vadovybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius