Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 10 24 /13:32

Vakarų Krante nuo izraeliečių ugnies žuvo palestinietis

Vienas palestinietis trečiadienį žuvo nuo Izraelio ugnies per protestuotojų susirėmimą su kariais okupuoto Vakarų Kranto šiaurėje, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija Ramaloje.
Išpuoliai Izraelyje
Izraelio kariai / „Scanpix“/AP nuotr.

Izraelio kariuomenės atstovė patvirtino, kad viena karių operacija išprovokavo susirėmimą su palestiniečiais Tamūno miestelyje, esančiame į šiaurės rytus nuo Nabloso. Vis dėlto jokios informacijos apie aukas ji neturėjo.

Palestiniečių ministerija nurodė, kad per susirėmimą žuvo 21 metų Mohammedas Bisharatas ir kad jis buvo nušautas į krūtinę.

Institucijos teigimu, dar trys palestiniečiai buvo sužeisti koviniais šaudmenimis ir trys – guminėmis kulkomis.

Izraelis pripažino, kad jo kariškiai naudojo kovinius šaudmenis.

„Apie 50 palestiniečių svaidė akmenis ir padegamąsias bombas į mūsų karius, o šie atsakė riaušių malšinimo priemonėmis ir ugnimi koviniais šaudmenimis“, – sakoma kariuomenės išplatintame pareiškime.

Vakarų krante, kuris per 1967 metais vykusį Šešių dienų karą buvo okupuotas izraeliečių pajėgų ir laikui bėgant buvo neatpažįstamai pakeistas dėl žydų nausėdijų plėtros, pastarosiomis savaitėmis pastebimai padidėjo įtampa.

Spalio 7-ąją vienas palestinietis Vakarinio Kranto šiaurinėje dalyje esančioje pramoninėje zonoje nušovė du bendradarbius izraeliečius. Įtariamasis tebėra laisvėje.

Pirmadienį neramiame pietiniame Vakarų Kranto mieste Hebrone Izraelio kariai nušovė kitą palestinietį, peiliu sužalojusį izraelietį kariškį.

Spalio 12-ąją netoli Nabluso miesto vienas palestiniečių poros automobilis buvo apmėtytas akmenimis, mirtinai sužalojusiais vairuotojo žmoną. Palestiniečiai sako, kad už šią ataką atsakingi nausėdijų gyventojai, bet Izraelio policija pabrėžia, kad jos mirties priežastis vis dar nenustatyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius