Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarų Krante palestiniečių saugumo pajėgos susirėmė su „Hamas“ protestuotojais

Palestiniečių saugumo pajėgos penktadienį vaikydamos protestuotojus Vakarų Kranto mieste Hebrone susirėmė su islamistų judėjimo „Hamas“ šalininkais, o per šiuos neramumus žuvo mažiausiai vienas žmogus, pranešė įvykių liudininkai ir policija.
„Hamas“ kovotojai Gazos Ruože
„Hamas“ kovotojai / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Demonstrantai planavo išreikšti palaikymą „Hamas“ šio judėjimo įkūrimo metinių proga.

Aktyvistai paskelbė socialiniuose tinkluose vaizdo įrašų, kuriuose matyti, kaip šiame pietiniame mieste saugumo pajėgų pareigūnai lazdomis muša tiek protestavusius vyrus, tiek moteris.

Tuo metu kiek šiauriau centrinio Ramalos miesto esančios Džalazuno pabėgėlių stovyklos izraeliečių pajėgos nušovė vieną palestinietį, paskelbė palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija.

Vyrui, kurio vardo ministerija kol kas neatskleidė, kulkos pataikė į pilvą.

Smurtas prasiveržė ir šiauriniame Vakarų Kranto mieste Nabluse, kur, kaip informavo liudininkai, kitiems grupuotėms priklausantys protestuotojai susirėmė su „Hamas“ demonstrantais, šiems iškėlus savo vėliavą.

Palestiniečių policijos atstovas Adnanas al Damiri patvirtino, kad šie protestuotojai neleido įvykti Hebrone planuotam „Hamas“ šalininkų mitingui, kurio dalyviai iš pradžių ketino demonstruoti prieš Izraelį.

„Tačiau „Hamas“... miesto centre demonstravo prieš Palestinos Autonomiją (PA) ir jos saugumo tarnybas, o ne prieš (Izraelio) okupaciją“, – pridūrė jis.

Prezidento Mahmudo Abbaso ir partijos „Fatah“ vadovaujama PA glaudžiai bendradarbiauja su Izraelio saugumo pajėgomis, o „Hamas“ nuo 2008-ųjų tris kartus kariavo su žydu valstybe.

Šio islamistų judėjimo kuopelės tebeveikia Vakarų Krante, nors PA ir Izraelis siekia juos likviduoti.

Ketvirtadienį vienoje Vakarų Kranto nausėdijos autobusų stotelėje pradėjus šaudyti vienam vyrui žuvo du Izraelio kariai, o dar du izraeliečiai buvo sužeisti.

„Hamas“ pripažino, kad neseniai surengė dvejas šaudynes Vakarų Krante, bet kol kas neprisiėmė atsakomybės už ketvirtadienį įvykdytus išpuolius.

„Hamas“ kontroliuoja Gazos Ruožą nuo 2007-ųjų, kai šis islamistų judėjimas išstūmė iš anklavo M.Abbaso šalininkus. Nuo to laiko abi organizacijos smarkiai nesutaria.

Mėgindama sumažinti įtampą Egipto saugumo pareigūnų delegacija vėlai ketvirtadienį apsilankė Vakarų Kranto pagrindiniame mieste Ramaloje, kur susitiko su M.Abbasu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius