-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarų Krante per konfliktą žydų naujakurys nužudė palestinietį

Izraelio okupuotame Vakarų Krante netoli Nabluso miesto ketvirtadienį per konfliktą žydų naujakurys nužudė palestinietį, pranešė palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija ir saugumo šaltiniai.
Palestina
Vakarų Krante per konfliktą žydų naujakurys nužudė palestinietį / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Konfliktas netoli kariškių posto kilo izraeliečių naujakuriui automobilyje pabandžius važiuoti per palestiniečių protestuotojų minią. Naujakurys ir Izraelio kariai pradėjo šaudyti, sakė palestiniečių saugumo šaltiniai.

Ministerija nurodė, kad buvo nužudytas 23 metų Muatazas Bani Shemsay, gyvenęs viename kaime netoli Nabluso. Kulka jam pataikė į galvą.

Naujienų agentūros AP fotografas šaudant taip pat buvo sužeistas, bet jo būklė stabili, nurodė medikai.

Izraelio kariškių atstovė sakė, kad „kilo smurtinės riaušės“, per kurias palestiniečiai į pravažiuojančias mašinas svaidė akmenis.

Izraelio kariškių atstovė sakė, kad „kilo smurtinės riaušės“, per kurias palestiniečiai į pravažiuojančias mašinas svaidė akmenis.

„(Kariai) reagavo panaudodami riaušių vaikymo priemones. Vienas iš Izraelio piliečių, kurių automobiliai buvo apgadinti akmenų, šovė į orą“, – pridūrė ji.

Atstovė patvirtino, kad vienas žmogus žuvo, o dar vienas buvo sužeistas.

„Kaip suprantame, ne nuo (karių) ugnies, bet incidentas dar analizuojamas“, – sakė ji.

Šimtai palestiniečių buvo susirinkę prie Izraelio kariškių patikrinimo posto Huvaroje į pietus nuo Nabluso. Ten nuolat įvyksta Izraelio karių ir akmenis svaidančių palestiniečių susidūrimai.

Protestas buvo surengtas norint pareikšti paramą šimtams Izraelio kalėjimuose kalinamų palestiniečių, kurie balandžio 17 dieną paskelbė bado streiką.

Pasak saugumo šaltinių, vienas žydų naujakurys pabandė įvažiuoti į minią ir buvo apsuptas protestuotojų, kurie į automobilį mėtė akmenis.

Tada jis išlipo iš automobilio pradėjo drauge su kariais šaudyti, sakė šaltiniai.

2015 metų spalį kilusi neramumų banga jau pareikalavo 264 palestiniečių, 41 izraeliečio, dviejų amerikiečių, dviejų jordaniečių, Eritrėjos piliečio, sudaniečio ir brito gyvybių, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami duomenys.

Dauguma žuvusių palestiniečių vykdė atakas panaudodami peilius, šaunamuosius ginklus ar automobilius, nurodo Izraelio pareigūnai. Kiti buvo nušauti per protestus ar susirėmimus, arba žuvo per Izraelio aviacijos smūgius Gazos Ruožui. Pastaraisiais mėnesiais smurtas reikšmingai atslūgo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius