Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarų Krante per susirėmimus nuo izraeliečių ugnies žuvo palestinietė

Okupuotame Vakarų Krante penktadienį nuo šautinių žaizdų žuvo viena palestinietė, pašauta netoli vietovės, kur buvo kilę susirėmimai tarp jaunų palestiniečių ir izraeliečių karių, pranešė pareigūnai.
Palestinos vėliavos pakėlimo ceremonija
Palestinos vėliavos pakėlimo ceremonija / „Scanpix“/AP nuotr.

„23 metų Dalia Ahmed Suleiman Samudi mirė nuo sunkių sužeidimų, patirtų dėl okupacinių pajėgų kulkų“, – pareiškime nurodė palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija, pavartodama vietos pareigūnų terminą Izraelio kariuomenei apibūdinti.

Šaltiniai palestiniečių tarnybose saugumo nurodė, kad naktį iš ketvirtadienio į penktadienį netoli Vakarų Kranto šiaurinio Džanino miesto įsiplieskė susirėmimų tarp jaunų palestiniečių ir izraeliečių pajėgų.

Vienas Izraelio kariuomenės atstovas naujienų agentūrai AFP pareiškė nieko nežinąs apie nušautą moterį, tačiau patvirtino, kad susirėmimai vyko.

Jis pažymėjo, kad „įprastinė“ operacija Džanine virto „riaušėmis“, per kurias jauni palestiniečiai esą šaudė į kareivius, svaidė į juos akmenis ir sprogstamuosius įtaisus.

Atstovas pridūrė, jog kariuomenė į tai sureagavo pasitelkusi tam tikras „riaušių išsklaidymo priemones“.

Anot palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerijos, D.A.S.Samudi buvo pašauta būdama savo namuose – kulka pataikė jai į kepenis .

Institucija pažymėjo, kad auka buvo skubiai nugabenta į vietos ligoninę, kur penktadienį mirė intensyviosios terapijos skyriuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius