-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varšuvoje sulaikytas šnipinėjimu Rusijai įtariamas Lenkijos pilietis

Lenkijos vidaus saugumo agentūros darbuotojai sulaikė Lenkijos pilietį Januszą N., apkaltintą šnipinėjimu Rusijai, sakoma pranešime Nacionalinės prokuratūros svetainėje.
Pareigūnai Varšuvoje
Pareigūnai Varšuvoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Vidaus saugumo agentūros darbuotojai 2021 metų gegužės 31 dieną Varšuvoje sulaikė Januszą N. Prokuroras jam pateikė kaltinimą šnipinėjus Rusijos naudai. Teismas patenkino prokuroro prašymą ir skyrė įtariamajam kardomąjį kalinimą trims mėnesiams“, – sakoma pranešime.

Prokuratūra pažymėjo, kad už tokį nusikaltimą gali būti skiriama laisvės atėmimo iki 10 metų bausmė.

Januszo N. namuose ir su juo susijusių organizacijų biuruose atliktos kratos, konfiskuota daugiau kaip 300 tūkst. zlotų (per 67 tūkst. eurų) ir daug laikmenų.

„Tyrimo metu prokuroras nustatė, kad įtariamasis veikė Rusijos Federacijos naudai. Asmenų, veikiančių rusų žvalgybos labui, pavedimu Januszas N. bandė užmegzti kontaktą su lenkų ir užsienio politikais, taip pat ir dirbančiais Europos Parlamente. Įtariamasis vykdė veiklą Lenkijos, Europos Sąjungos ir kitų šalių teritorijose, siekdamas susilpninti Lenkijos pozicijas ES ir tarptautinėje arenoje“, – pažymėjo Nacionalinė prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius