Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Varšuvos taksistai surengė protestą prieš „Uber“

Šimtai taksistų ketvirtadienį per Lenkijos sostinės Varšuvos gatves važiavo vėžlio greičiu, protestuodami prieš pavėžėjimo paslaugų bendrovę „Uber“ ir kitus nelicencijuotus konkurentus.
„Uber“
„Uber“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kiti taksi vairuotojai rinkosi prie teisingumo ministerijos, reikalaudami pavėžėjimo bendrovėms taikyti taksi rinką reguliuojančius įstatymus.

Tradicinių taksi operatoriai teigia, kad „Uber“ ir kiti sudaro nesąžiningą konkurenciją, nes jų vairuotojams netaikomos taisyklės, kuriomis reguliuojama profesionalių taksi vairuotojų veikla.

„Varšuvoje veikia 12,5 tūkst. legalių taksi ir apie 8-9 tūkst. neregistruotų vairuotojų, kurie dirba „Uber“, „Taxify“ ir kitose panašiose bendrovėse. Šie operatoriai iš viso atima maždaug 30-35 proc. mūsų verslo ir iki 70 proc. verslo naktimis, ypač savaitgaliais“, – sakė Varšuvos taksi vairuotojų profsąjungos vadovas Jaroslawas Iglikowskis.

Protestuotojai teisingumo ministerijai skundėsi, kad šalis kasmet praranda 700 mln. zlotų (160 mln. eurų) nesumokėtų mokesčių dėl „Uber“ ir kitų pavėžėjimo bendrovių.

Piketą rengę taksistai išsiskirstė trečiadienio popietę, nes vairuotojai prižadėjo nekelti rimtų eismo problemų piko valandomis.

Nors „Uber“ tapo vienu didžiausiu Silicio slėnio startuolių, įmonė nuolat susilaukia kritikos iš tradicinių taksi vairuotojų, kurie teigia, kad „Uber“ jiems sudaro nesąžiningą konkurenciją.

„Uber“ nesamdo darbuotojų bei neturi savo automobilių, o įmonės vairuotojai dirba kaip rangovai naudodami savo automobilius. Bendrovė tvirtina pati neteikianti taksi paslaugų, o tik kurianti platformą, kuri sujungia vairuotojus su klientais.

Tačiau kritikai ir konkurentai visame pasaulyje tvirtina, kad tokia veiklos koncepcija leidžia „Uber“ apeiti taisykles bei nemokėti licencijavimo mokesčių taksi vairuotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius