-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vašingtonas įspėjo apie atsakomybę už Irano naftos gabenimą

Laivų, gabenančių Irano naftą, įgulos turėtų prisiminti apie teisinę atsakomybę už tokius veiksmus, antradienį surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė JAV specialusis atstovas Irane Brianas Hookas.
Iraniečių naftą gabenęs tanklaivis „Grace 1“
Iraniečių naftą gabenęs tanklaivis „Grace 1“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jei esate jūreivis laive, gabenančiame Irano naftą, galite būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn“, – pacitavo jo žodžius žiniasklaida.

„Perspėjome laivų įgulas nepadėti Islamo revoliucijos gvardijos korpusui eksportuoti naftos“, – pabrėžė B.Hookas.

JAV atstovas paaiškino, kad kol Iranas nenutrauks „teroristinės veiklos“, Jungtinės Valstijos kliudys jo naftos eksportui ir toliau darys maksimalų spaudimą Teheranui.

B.Hookas taip pat paminėjo, kad Vašingtonas stebi Irano tanklaivio, kurį išleido Gibraltaras, taip pat visų Iranui priklausančių tanklaivių, judėjimą.

Anksčiau tapo žinoma, kad Irano tanklaivis „Grace 1“, atsidūręs tarptautinio skandalo centre, išplaukė iš Gibraltaro. Prieš tai laivas buvo pervadintas į „Adrian Darya“.

Gibraltare tanklaivis praleido 46 dienas – iš pradžių jis buvo sulaikytas britų prašymu įtariant pažeidus Europos Sąjungos draudimą tiekti naftą Sirijai. Vėliau šis sprendimas buvo atšauktas, nes Teheranas raštu patikino, jog krovinys nebuvo skirtas Sirijai.

Po to jau Jungtinės Valstijos išsiuntė Gibraltarui prašymą sulaikyti tanklaivį dėl JAV sankcijų Iranui. Visgi Gibraltaras sekmadienį atmetė prašymą, nes šiuo atveju JAV įvestos sankcijos Iranui nėra taikomos Europos Sąjungos šalyse.

Remiantis daugybe žiniasklaidos pranešimų, tanklaivis juda Graikijos Kalamatos uosto link.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius