Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vašingtonas žada artimiausiu metu paskelbti Iranui naujų sankcijų

JAV administracija artimiausiu metu ketina paskelbti Iranui naujų sankcijų, remdamasis vienu aukšto rango pareigūnu trečiadienį pranešė laikraštis „The Hill“.
Hassanas Rouhani
Hassanas Rouhani / „Scanpix“/AP nuotr.

„Artimiausiu metu laukite naujų sankcijų“, – cituoja leidinys Nacionalinio saugumo tarybos pareigūną Timą Morrisoną.

JAV specialusis atstovas Iranui Brianas Hookas savo ruožtu patvirtino, jog Vašingtonas pradės taikyti Iranui naujų baudžiamųjų priemonių.

„Iš anksto neperspėjame, kokias sankcijas ketiname įvesti. Maksimalaus ekonominio spaudimo Iranui kampanija tik prasideda. Bus imtasi naujų priemonių“, – žurnalistams telefonu sakė B.Hookas.

Anksčiau trečiadienį Teheranas paskelbė, kad 60-iai dienų įšaldo savo įsipareigojimus dėl prisodrinto urano atsargų pagal 2015 metų branduolinį susitarimą su didžiosiomis pasaulio valstybėmis.

Jei per šį laikotarpį kitos sutarties šalys neras būdo, kaip padėti Iranui apeiti JAV sankcijas, šiitiška respublika žada nebesilaikyti suvaržymų dėl urano sodrinimo lygio.

Pasak Irano prezidento Hassano Rouhani, tai yra atsakas į JAV pernai priimtą sprendimą vienašališkai pasitraukti iš šio susitarimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius