Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vatikanas liepė atlikti tyrimą dėl galimo mažamečių tvirkinimo dangstymo Lenkijoje

Vatikanas liepė atlikti tyrimą dėl įtarimų, kad vienas lenkų arkivyskupas emeritas elgėsi aplaidžiai nagrinėjant pranešimus, kad Gdansko arkivyskupijoje, kuriai jis vadovavo, kunigai galimai tvirkino mažamečius.
Slawojus Leszekas Glodzis
Slawojus Leszekas Glodzis / imago/newspix nuotr.

Apaštališkoji nunciatūra Lenkijoje nurodė, kad atlikti tyrimą pavesta Varšuvos arkivyskupui ir kad preliminarus tyrimas dėl arkivyskupo emerito Slawojaus Leszeko Glodzio veiksmų jau yra baigtas.

Trečiadienį paskelbtame pareiškime apaštališkoji nunciatūra nepateikė jokios informacijos apie rezultatus.

Popiežius Pranciškus priėmė S.L.Glodzio prašymą atleisti jį nuo užimamos tarnystės šiam rugpjūtį pažymėjus savo 75-ąjį gimtadienį – tai yra ženklas, kad pontifikas rimtai vertina buvusiam arkivyskupui mestus kaltinimus.

S.L.Glodzis, kadaise ėjęs ir Lenkijos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo kapeliono pareigas, neigia, jog kada nors elgėsi aplaidžiai.

S.L.Glodzis įvardijamas smurtą patyrusių asmenų parengtoje ataskaitoje kaip vienas iš dviejų dešimčių dabartinių ir buvusių Lenkijos vyskupų, kaltinamų dangstant tvirkintojų kunigų nusikaltimus. Tas dokumentas buvo pateiktas Pranciškui jo iniciatyva pernai Vatikane surengto pasaulinio prievartos prevencijos forumo išvakarėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius