Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vatikano teismas pripažino popiežiaus globojamos ligoninės buvusį vadovą piktnaudžiavus tarnybine padėtimi

Vatikano teismas šeštadienį pripažino popiežiaus globojamos vaikų ligoninės buvusį vadovą piktnaudžiavus tarnybine padėtimi ir neteisėtai skyrus 500 tūkst. JAV dolerių (apie 423 tūkst. eurų) paaukotų lėšų vieno kardinolo rezidencijai renovuoti.
Giuseppe Profiti (antras iš dešinės) teisme
Giuseppe Profiti (antras iš dešinės) teisme / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Vatikanas

Kūdikėlio Jėzaus ligoninės buvusiam valdybos pirmininkui Giuseppe Profiti skirta lygtinė vienų metų laisvės atėmimo bausmė.

G.Profiti iš pradžių buvo kaltinamas lėšų grobstymu, bet teismas jį pripažino įvykdžius lengvesnį nusikaltimą – viršijus įgaliojimus. Teisėjai atsižvelgė į gynybos argumentus, kad minėtos lėšos buvo panaudotos kaip investicija į labdaros projektus, iš kurių ligoninė turėjo gauti naudos.

Toje pačioje byloje kaltintą ligoninės buvusį iždininką Massimo Spiną teismas išteisino.

Pažymėtina, kad nei kardinolas, gavęs naudos iš apartamentų renovacijos, nei remontą atlikusi bendrovė, kuriai, ko gera, už tą patį darbą buvo sumokėta dukart, atsakomybės išvengė.

Ši byla atskleidė, kaip kardinolas Tarcisio Bertone, buvęs Vatikano valstybės sekretorius, apėjo Romos Kurijos taisykles, kad prabangiai įsirengtų butą, kuriame turėjo gyventi išėjęs į pensiją, kai 2013 metais vadovauti Katalikų Bažnyčiai išrinktas popiežius Pranciškus į jo postą paskyrė naują kandidatą.

Be to, ji parodė „neskaidrumą, tylėjimą ir prastą valdymą“ Vatikano turto valdymo aparate, baigiamojoje kalboje sakė prokuroras Roberto Zanotti.

Finansinio skaidrumo ir atskaitingumo stygius šimtmečius temdė Šventojo Sosto įvaizdį. Dabartinis pontifikas pastangas pakeisti šią padėtį laiko vienu iš savo prioritetų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius