Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vengrijos premjeras šokiravo savo pasisakymais apie Ukrainą ir Vakarus

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas susitikime su žurnalistais Budapešte išsakė savo poziciją dėl dabartinės Rusijos ir Ukrainos karo padėties. Jis netiki Ukrainos pergale ir mano, kad ji pamažu virsta antruoju Afganistanu.
Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas
Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas / „Zuma press“/„Scanpix“

V.Orbanas Budapešte priėmė 15 žurnalistų, tarp kurių buvo ir „American Conservative” vyriausiasis redaktorius Rodas Dregeris.

Anot R.Dregerio, V.Orbanas susitikime sakė manantis, kad Vakarai turėtų suprasti, jog Vladimiras Putinas negali sau leisti pralaimėti karo ir jo nepralaimės, nes kitais metais Rusijoje vyks rinkimai ir jis negalės į juos vykti kaip prezidentas, pralaimėjęs karą.

Be to, anot jo, Rusija negali leisti NATO buvimo Ukrainoje. V.Orbanas teigė, kad, jo nuomone, laikas, kai Rusija galėjo užkariauti Ukrainą ir įkurti šalyje prorusišką vyriausybę, jau seniai praėjo.

„Jei Rusija būt pasiekusi greitą pergalę, tai būtų įmanoma, bet dabar tai beviltiška“, – sakė Vengrijos ministras pirmininkas.

Todėl, anot V.Orbano, Rusijos tikslas – paversti Ukrainą griuvėsiais, kad Vakarai negalėtų pretenduoti į ją „kaip prizą“. Anot jo, rusams tai jau pavyko, nes dabar Ukraina, kaip ir Afganistanas, yra „niekieno žemė“.

V.Orbanas mano, kad Vakarai tik apsimeta, jog nekariauja su Rusija.

V.Orbano teigimu, Vakarai nesupranta, kad laikas yra palankus Rusijai kare Ukrainoje, nes tai didžiulė šalis ir gali sutelkti didžiulę kariuomenę. V.Orbano teigimu, Ukraina negali to padaryti.

Vengrijos premjeras taip pat pažymėjo, kad negalima atmesti tiesioginio NATO karių dalyvavimo kare. V.Orbanas mano, kad jei artėjantis pavasario rusų puolimas bus sėkmingas, NATO valstybės narės turės apsvarstyti galimybę siųsti karius į Ukrainą.

„Reuters“/„Scanpix“/Vengrijos ministras pirmininkas V.Orbanas ir Rusijos lyderis V.Putinas
„Reuters“/„Scanpix“/Vengrijos ministras pirmininkas V.Orbanas ir Rusijos lyderis V.Putinas

„Šiandien tai skamba beprotiškai, bet jei pažvelgsite į tendenciją, kaip mes čia atsidūrėme, šiandien to negalima atmesti... Vakarai kariauja su Rusija. Tokia yra realybė“, - sakė jis.

V.Orbanas mano, kad Vakarai tik apsimeta, jog nekariauja su Rusija, o siųsdami vis daugiau ginklų ir artėdami prie realios karinės intervencijos, Vakarų lyderiai žaidžia itin pavojingą žaidimą su savimi, Rusija ir Vakarų viešąja nuomone.

Pats V.Orbanas prieštarauja tiesioginiam Vakarų karių dalyvavimui kare, nes „niekas iš šio karo neišeis kaip nugalėtojas“.

Paklaustas, ar V.Putinas gali panaudoti branduolinį ginklą, V.Orbanas atsakė, kad tokios galimybės neatmeta. Jis patikslino, kad kalba apie taktinius branduolinius ginklus mūšio lauke, o ne apie „grybų debesis“ virš Varšuvos ir Berlyno.

Jis taip pat sakė, kad jei ukrainiečiai kirs Rusijos sieną su vakarietiškais ginklais, „ateitis bus tokia šviesi, kad Vakarams teks nešioti akinius nuo saulės“.

Nors Ukraina daro pažangą kare, V.Orbanas netiki, kad tai tęsis ilgai. Jis atkreipė dėmesį į rusų gamybinius pajėgumus ir tikino, kad karuose rusai iš pradžių tradiciškai yra silpnesni, bet vėliau jų „neįmanoma sustabdyti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius