Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Versija: Salahas Abdeslamas slepiasi, nes bijo „Islamo valstybės“ džihadistų susidorojimo

26-erių Paryžiaus išpuoliuose dalyvavusio įtariamojo Salaho Abdeslamo bičiulis sako, kad jis negali pasiduoti, nes „bus tam tikrų pasekmių jo šeimai“, skelbia portalas mirror.co.uk. Belgijoje gyvenantis S.Abdeslamas vis dar ieškomas Prancūzijos policijos, kurios duomenimis, jis atliko vieną pagrindinių vaidmenų planuojant ir vykdant kruvinus išpuolius Paryžiuje.
Salahas Abdeslamas
Salahas Abdeslamas

Po kruvinų žudynių S.Abdeslamas esą baiminasi, kad jis pats gali tapti „Islamo valstybės“ džihadistų taikiniu, nes neįvykdė jam skirtos „kankinio mirties“ užduoties. 

26-erių vyras, kaip pranešama, buvo pastebėtas Briuselyje – tuomet jis pažadėjo niekuomet nepasiduosiantis ir prisipažino, jog baiminasi atsakomųjų „Islamo valstybės“ džihadistų veiksmų.

Jo draugas leidiniui pasakojo, kaip antradienio vakarą S.Abdeslamui buvo užrištos akys, o tuomet teroristai jį nugabeno į slėptuvę. Manoma, kad toji slėptuvė Molenbeko rajone. 

Draugas, norėjęs likti anonimu, pasakojo: „Sutikau Salahą antradienio vakarą. Jis buvo čia, Briuselyje, tačiau neilgam. Jis man pasakė, kad nuėjo per toli.“ 

„Dabar jis sukrėstas to, kas nutiko, ir negali pasiduoti, nes būtų pasekmių jo šeimai“, – tęsė teroristo bičiulis. 

S.Abdeslamas jam esą atskleidė, kaip jis išsinuomojo apartamentus, esančius Paryžiuje, ir automobilius, kuriuos naudojo kruviniems penktadienio išpuoliams koordinuoti. 

Belgijos pilietis prisipažino, kad jis automobiliu „Seat Leon“ spruko su broliu Ibrahimu ir kitu prancūzu įtariamuoju. Vis dėlto jis neigė buvęs vienas iš užpuolikų, tvirtindamas, kad jo vaidmuo Paryžiuje surengtuose išpuoliuose buvo užmegzti naudingus grupuotei ryšius Prancūzijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius