-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vidurio Malyje per atakas žuvo 24 žmonės

Neramiame vidurio Malio regione 12 civilių žuvo antradienio rytą per praeitą naktį prasidėjusią dvigubą ataką, taip pat nusinešusią 12 karių gyvybių, pranešė policija ir humanitarinės pagalbos tarnybų pareigūnai.
Malis
Malis / Guaka/wikimedia.org nuotr.
Temos: 1 Malis

Aukomis tapę civiliai buvo mikroautobuse, patekusiame į pasalą, kai važiavo paskui karinių automobilių koloną, pasiųstą sustiprinti vieno kariuomenės posto, užpulto kovotojų anksti antradienį, sakė vienas policijos pareigūnas.

Civiliai važiavo į kiekvieną savaitę rengiamą turgų Bankase, esančiame Malio centriniame Mopčio regione. Policijos pareigūnas sakė, kad tarp žuvusiųjų yra dvi moterys ir kūdikis.

Šią informaciją patvirtino vienas netoliese dirbantis humanitarinės pagalbos pareigūnas.

Kovotojams atakavus kariuomenės koloną žuvo trys kariai, nurodė kariškiai, remdamiesi preliminariais duomenimis. Anksčiau dar devyni kariai žuvo per susirėmimą kariuomenės poste.

Maliui sunkiai sekasi suvaldyti džihadistų sukilimą, pirmiausiai prasidėjusį šalies šiaurėje 2012 metais ir vėliau išplitusį į šalies vidurį ir kaimyninį Burkina Fasą bei Nigerį.

Iki šiol kautynės pareikalavo tūkstančių karių ir civilių gyvybių. Dar šimtai tūkstančių žmonių buvo priversti palikti savo namus.

Visuomenės pyktis dėl šio konflikto iš dalies pakurstė šiemet įsiplieskusius protestus prieš prezidentą Ibrahimą Boubacarą Keitą, galiausiai nuverstą per rugpjūčio 18 dieną įvykusį karinį perversmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius