Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vidurio Nigerijoje užpuolikai nušovė 11 prekeivių

Vidurio Nigerijos regione, kurį ištisus dešimtmečius krečia etninio ir religinio pobūdžio konfliktai, užpuolikai nušovė mažiausiai 11 prekeivių, trečiadienį pranešė policija.
Nigerijos kariai
Nigerijos kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tie prekeiviai antradienį keliavo iš kaimo turgaus Rijomo rajone Plynaukštės valstijoje, tačiau juos iš pasalų užpuolė „nežinomi užpuolikai“, nurodė policijos atstovas Tyopevas Terna.

„11 grįžtančiųjų iš savaitinio turgaus Makeros kaime buvo nušauti vakar apie 19 val. 30 min. vietos (20 val. 30 min. Lietuvos) laiku“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP ir pridūrė, kad sužeisti keturi pardavėjai per tą patį išpuolį, buvusį kelyje apie 30 km į pietus nuo valstijos sostinės Džoso.

Pareigūnai aiškinasi atakos motyvus bei bando nustatyti aukų tapatybes. Manoma, kad jie priklausė fulanių etninei grupei.

Plynaukštės valstija yra įsikūrusi centrinėje Nigerijos dalyje, kur susiduria krikščioniški pietūs ir musulmoniška šiaurė.

Šiame regione tarp vietinių krikščionių žemdirbių bendruomenių ir gyvulių ganymu užsiimančių pusiau klajoklių musulmonų fulanių jau seniai verda etniniai ir religiniai nesutarimai.

Tarp šių grupių įtampa kyla dėl abipusio smurto kovoje dėl žemės ir išteklių bei dėl politinės kontrolės.

„Neįsivaizduojame, kas buvo aukos ir ar ta ataka buvo etniškai motyvuota, ar tai veikė banditai, kurių toje vietovėje yra apstu“, – sakė Plynaukštės valstijos gyvulių piemenų sąjungos pirmininkas Nura Abdullahi (Nura Abdulahis).

„Dar per anksti daryti kokias nors išvadas“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius