Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienas iš 8 vokiečių žada prisijungti prie antimusulmoniškų protesto akcijų

Pirmąją 2015 metų dieną paskelbtų sociologinių apklausų duomenimis, vienas iš aštuonių vokiečių yra pasiryžęs dalyvauti protestuose prieš musulmonus, kurių pastaruoju metu šalyje sparčiai daugėja. Prieš imigrantus iš islamiškų valstybių nukreipti judėjimai ir politinės partijos populiarėja ne tik Vokietijoje, bet ir Švedijoje bei Didžiojoje Britanijoje, rašo naujienų svetainė huffingtonpost.com.
Mitingas prieš musulmonus Vokietijoje
Mitingas prieš musulmonus Vokietijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Vis daugiau žmonių Vakarų Europos šalyse nusivilia valdančiųjų partijų pozicija dėl imigracijos ir laiko ją pernelyg liberalia.

Vis daugiau žmonių Vakarų Europos šalyse nusivilia valdančiųjų partijų pozicija dėl imigracijos ir laiko ją pernelyg liberalia.

Kai kurie Vokietijos kanclerės Angelos Merkel valdančiosios Krikščionių demokratų partijos nariai nerimauja dėl augančios paramos euroskeptiškai politinei partijai „Alternatyva Vokietijai“ (AFD).

Nemažai AFP rėmėjų palaiko ir judėjimą PEGIDA – „Patriotiški europiečiai prieš Vakarų islamizaciją“.

Kiekvieną savaitę PEGIDA organizuoja masinius mitingus Rytų Vokietijos Drezdeno mieste. Į gruodžio 22 d. vykusį mitingą iš viso susirinko daugiau negu 17 tūkstančių žmonių. Keletas mažesnių protestų vyko ir kituose Vokietijos miestuose.

Savo kreipimesi Naujųjų metų išvakarėse A.Merkel paragino vokiečius atsukti nugaras PEGDA lyderiams, kuriuos ji pavadino neapykantos kupinais rasistais. Be to, Vokietijos kanclerė sakė, kad yra įsitikinusi, jog didžiausia Europos ekonomika privalo svetingai priimti žmones, bėgančius nuo konfliktų ir karo.

Žurnalo „Stern“ užsakytos naujausios apklausos duomenimis, 13 proc. respondentų teigė, kad dalyvaus antimusulmoniškose protesto akcijose, o 29 proc. vokiečių tvirtino manantys, kad islamas turi įgijęs per didelę įtaką Vokietijos gyvenime ir dėl to tokie protestai yra pateisinami.

Be to, Vokietijos kanclerė sakė, kad yra įsitikinusi, jog didžiausia Europos ekonomika privalo svetingai priimti žmones, bėgančius nuo konfliktų ir karo.

Nors du trečdaliai respondentų teigė, kad kalbos apie Vokietijos islamizaciją yra perdėtos, tačiau kartu prisipažino esantys susirūpinę dėl augančio prieglobsčio prašytojų iš Sirijos skaičiaus.

Prieglobsčio prašymo taisyklės Vokietijoje yra vienos iš liberaliausių visame pasaulyje. 2014 m. į šalį atvyko apie 200 tūkstančių prieglobsčio prašytojų.

Šis skaičius buvo net keturis kartus didesnis negu 2012 m. Be to, 2014 m. imigracija į Vokietiją buvo pati didžiausia per pastaruosius du dešimtmečius.

AFP lyderis Berndas Lucke kritikavo A.Merkel raginimą atsukti nugaras jo partijai. B.Lucke's teigimu, PEGIDA protestų akcijų dalyviams klijuojama antiimigrantų etiketė net neįsiklausius į jų pažiūras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius