Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienas katalonų eksministras sumokėjo užstatą ir paleidžiamas iš kalėjimo

Buvęs Katalonijos ministras Santi Vila sumokėjo 50 tūkst. eurų užstatą, todėl teisėja nurodė paleisti jį iš kalėjimo, pranešė vienas Ispanijos teismo pareigūnas.
Mitingas Barselonoje
Mitingas Barselonoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

S.Vila, naktį praleidęs kalėjime netoli Madrido, yra vienintelis iš suimtų buvusių Katalonijos regiono vyriausybės narių, kuriam ketvirtadienį buvo paskirtas užstatas. Pasak Nacionalinio Teismo pareigūno, kuris laikėsi įprastų anonimiškumo taisyklių, S.Vila netrukus turėtų būti paleistas.

Teismas, vykdantis tyrimą dėl Katalonijos vyriausybės bandymo išprovokuoti regiono atsiskyrimą nuo Ispanijos, atsisakė paleisti už užstatą aštuonis kitus buvusius katalonų pareigūnus.

Katalonijos parlamentas spalio 27-ąją nubalsavo už nepriklausomybės paskelbimą, bet S.Vila, buvęs regiono verslo ministras, protestuodamas prieš planus vienašališkai atsiskirti nuo Ispanijos, atsistatydino ankstesnę dieną.

Vienas S.Vilai artimas asmuo naujienų agentūrai AP patvirtino, kad S.Vila sumokėjo teismui užstatą. Šaltinis savo pavardės nenorėjo skelbti dėl klausimo opumo.

Teisėja Carmen Lamela nurodė konfiskuoti S.Vilos pasą; politikas turės kas dvi savaites registruotis teisme.

S.Vilos atžvilgiu tebevyksta tyrimas dėl maišto kurstymo, antivyriausybinės veiklos ir valstybės lėšų grobstymo. Šioje byloje kaltinimai pareikšti ir kitiems buvusios katalonų vyriausybės nariams, bet dalis jų, įskaitant regiono eksprezidentą Carlesą Puigdemont'ą, išvyko į Belgiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius