Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietname per galingą sprogimą žuvo du vaikai

Galingas sprogimas, trečiadienį paryčiais driokstelėjęs į rytus nuo Vietnamo sostinės Hanojaus, užmušė kūdikį ir penkiametę, taip pat sugriovė kelis namus ir dar mažiausiai šešis žmones sužeidė.
Sprogimas Vietname
Sprogimas Vietname / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie 4 val. 30 min. vietos (antradienį 23 val. 30 min. Lietuvos) laiku driokstelėjęs sprogimas visiškai sugriovė penkis namus ir išdaužė aplinkinių pastatų langus, sakė vienas ten esantis naujienų agentūros AFP žurnalistas. Pareigūnai aiškinasi šios nelaimės, įvykusios Bak Ninio provincijos Jen Fongo rajone, priežastis.

Per sprogimą žuvo vienerių metų berniukas ir penkerių metų mergaitė, sakoma provincijos sveikatos apsaugos departamento pranešime, su kuriuo susipažino AFP. Dar šeši sužeistieji buvo išvežti į ligoninę.

„Atrodo, kad sprogimas įvyko vietovėje, kur daug šeimų rinko metalo laužą“, – AFP sakė vienas vietos pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo.

Vietname nuo karo laikų yra likę daugybė nesprogusių aviacijos bombų, tad žmonėms renkant metalo laužą neretai įvyksta nelaimių.

Rugpjūtį Chan Hoa provincijoje sprogus karo laikų bombai žuvo šeši žmonės. Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad sprogmuo veikiausiai detonavo metalo laužo rinkėjams mėginant jį perpjauti.

Kaip rodo vyriausybės statistika, nuo Vietnamo karo pabaigos 1975 metais šalyje daugiau kaip 42 tūkst. žmonių žuvo, o dar 62,1 tūkst. buvo sužeisti detonavus sprogmenims, konflikto metu numestiems JAV aviacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius