Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viktoras Janukovyčius ragina Europos Sąjungą bendromis jėgomis parengti ekonominės pagalbos programą Ukrainai

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius paragino Europos Sąjungą (ES) bendromis jėgomis parengti ekonominės pagalbos jo šaliai programą.
Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius atvyko į Vilnių
Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius atvyko į Vilnių / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiandien Ukraina, taip pat ir dėl naujų prekybinių bei ekonominių aplinkybių, turi ruoštis ne tik laiku įgyvendinti Asociacijos sutartį, bet ir mažinti neigiamas pradinio laikotarpio pasekmes, kurias neabejotinai pajus labiausiai pažeidžiami visuomenės sluoksniai“, – sakė prezidentas, penktadienį kreipdamasis į Rytų partnerystės viršūnių susitikimo Vilniuje dalyvius.

„Tai reikalauja mūsų bendro darbo rengiant ekonominės pagalbos Ukrainai programą, kuri leis mums pasiruošti sutarties pasirašymui. Mūsų nuomone, tokia programa turi būti bendrų ES ir Ukrainos pastangų rezultatas“, – sakė V.Janukovyčius, kurį citavo prezidento spaudos tarnyba.

„Priverstinė pauzė Asociacijos sutarties sudarymo procese nereiškia Ukrainai būtinų eurointegracinių reformų pabaigos“, – sakė prezidentas.

Europinis pasirinkimas tebėra šalies strateginė kryptis tolesnei civilizuotai jos raidai, šalies vietos ir vaidmens šiuolaikiniame konkurencingame pasaulyje stiprinimui, pabrėžė jis.

„Priverstinė pauzė Asociacijos sutarties sudarymo procese nereiškia Ukrainai būtinų eurointegracinių reformų pabaigos“, – sakė prezidentas.

Pasak V.Janukovyčiaus, Ukraina į Asociacijos sutartį žiūri kaip į detalų kompleksinės šalies modernizacijos pagal europines vertybes ir standartus planą.

„Esame pasiryžę atkakliai tęsti šį darbą“, – pabrėžė prezidentas.

D.Grybauskaitė: Rusijos spaudimas – tik pasiteisinimas Ukrainos valdžiai

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį sukritikavo Ukrainos valdžią, kad ji kaip pasiteisinimą naudoja Rusijos spaudimą, stabdydama integraciją į Europos Sąjungą (ES).

„Išorės spaudimas negali būti naudojamas kaip pasiteisinimas suverenios šalies sprendimams“, – žurnalistams Vilniuje sakė prezidentė, pasibaigus ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius