Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viktoras Orbanas liko be vienintelės apsaugos Europos Sąjungoje

Vengrijos lyderis Viktoras Orbanas jau ne vienerius metus konfliktuoja su Europos Sąjunga, nes jis nuosekliai griauna demokratiją savo šalyje, tačiau konservatyvių Europos politinių partijų aljansas iki šiol vis apsaugodavo jį nuo rimtų nuobaudų. Trečiadienį tos apsaugos nebeliko.
Pabėgėliai prie Vengrijos sienos
Pabėgėliai prie Vengrijos sienos / „The New York Times“/Sergey Ponomarev nuotr.

Santykiai tarp V.Orbano ir centro dešiniųjų grupės – Europos liaudies partijos – pastaruoju metu vis labiau braškėjo, nes jis vis labiau linko į autokratiją, ir aljansas užsiminė, kad galiausiai gali tekti jį išmesti. Tačiau V.Orbanas užbėgo įvykiams už akių vakar pareiškęs, kad jo „Fidesz“ partija išstoja iš grupės.

Narystė grupėje suteikė V.Orbanui ir „Fidesz“ įtakos ir tam tikro teisėtumo Europoje. Ši grupė jungia pagrindinius konservatorius, tokius kaip Vokietijos krikščionys demokratai, Prancūzijos respublikonai ir Italijos „Forza Italia“, ir yra stipriausia frakcija Europos Parlamente.

Tai, kad nebereikės suteikti priedangos Vengrijos lyderiui, galėtų padėti šiek tiek palengvinti šios centro dešiniųjų grupės gyvenimą. Kai kurie Europos konservatoriai jau seniai skundžiasi, kad taikytis prie V.Orbano reiškia paminti savo principus ir suteikti galios jam bei tam, ką jis pats vadina savo „neliberalia valstybe“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius