Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilkiko su 39 lavonais mįslė: žuvusieji – Kinijos piliečiai

Jungtinėje Karalystė vilkiko priekaboje radus 39 lavonus, vairuotojas buvo sulaikytas pareiškus įtarimus nužudymu. Pareigūnai žada ilgą tyrimą byloje, kurioje kol kas klausimų yra daugiau nei atsakymų. Štai britų žiniasklaidos šaltiniai praneša, esą mažai tikėtina, jog vairuotojas žinojo apie priekaboje buvusius žmones. Pasak BBC, žuvę žmonės – Kinijos piliečiai.

Kol kas apie incidento aplinkybes žinoma nedaug: vilkikas ir jame buvę kūnai aptikti naktį iš antradienio į trečiadienį viename pramonės parke į rytus nuo Londono esančiame Greiso mieste.

VIDEO: Nufilmuota, kaip vilkikas su 39 lavonais atvažiavo į pramoninį parką

Preliminariais duomenimis, tarp žuvusiųjų – 38 suaugusieji ir viena paauglė. BBC duomenimis, žuvusieji – Kinijos piliečiai.

Sunkvežimis „Scania“ yra registruotas Bulgarijos Juodosios jūros uostamiestyje Varnoje įsikūrusios bendrovės, priklausančios vienai Airijoje gyvenančiai moteriai, vardu.

Pasak policijos pareigūnų, žuvusiųjų tapatybių nustatymas gali užtrukti, kadangi jie galėjo neturėti asmens dokumentų.

BBC skelbia, kad žuvo aštuonios moterys ir 31 vyras.

„The New York Times“ rašo, kad iš pradžių policija darė prielaidą, jog vilkikas su priekaba į šalį pateko šeštadienį per Velso uostą Holihedą. Tačiau vėliau nustatyta, kad tik Bulgarijoje registruotas vilkikas – priekinė transporto priemonės dalis be priekabos – keliavo šiuo maršrutu.

Esą vilkiko priekaba, kurioje aptikti kūnai, į Jungtinę Karalystę trečiadienį šiek tiek po vidurnakčio pateko per Purfleet uostą netoli Greiso. Būtent šiame uoste vairuotojas prisikabino priekabą. Policijos manymu, priekaba, kurioje buvo rasti kūnai, atvyko iš Zebriugės Belgijoje.

„The Telegraph“ šaltinių duomenimis, 25 metų vairuotojas Mo Robinsonas iš Šiaurės Airijos, kuris buvo sulaikytas pareiškus įtarimus nužudymu, galėjo pats susisiekti su pareigūnais.

Asmeninio albumo nuotr./Mo Robinsonas
Asmeninio albumo nuotr./Mo Robinsonas

Pasak „The Telegraph“ šaltinių, „labai mažai tikėtina“, kad vairuotojas žinojo apie planus nelegaliai gabenti žmones per sieną.

Temperatūra šaldomoje priekaboje galėjo siekti –25ºC, pasak žiniasklaidos šaltinių, žmonės greičiausiai žuvo nuo hipotermijos – būsenos, kai žmogaus temperatūra nukrinta iki žemesnės, nei reikia palaikyti organizmo metabolizmą ir veiklą.

Vietovė, kurioje aptiktas sunkvežimis, yra populiariame cigarečių ir degalų kontrabandininkų maršrute.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius