Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visos JAV senatorės reikalauja įstatymo prieš priekabiavimą projekto aptarimų

JAV Senato lyderius spaudžia visos 22 senatorės, kad būtų diskutuojama dėl naujų teisinių aktų, palengvinančių darbą Kongreso tarnautojams, nagrinėjant lytinio priekabiavimo ir diskriminacijos atvejus.
JAV Senatas
JAV Senatas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Senatorės raštu nurodė lyderiams, kad „neveiklumas nepriimtinas“. Anot jų, Senatas negali leisti „tokių nusikaltimų darytojams“ slapstytis už 1995 metais patvirtintų procedūrų.

Atstovų Rūmai jau patvirtino aktus, spartinančius lėtą priekabiavimo skundų tyrinėjimą. Juose taip pat reikalaujama, kad sprendimai būtų labiau viešinami ir kad įstatymų leidėjai susimokėti bet kurias baudas iš savo asmeninių lėšų, užuot naudoję mokesčių mokėtojų pinigus.

Senato daugumos lyderio Mitcho McConnello atstovas Davidas Poppas sako nežinąs, kada bus baigtas rengti abiejų partijų suderintas aktas šiuo klausimu. Jis patvirtino, kad M.McConnellas pritaria siūlymui priversti įstatymų leidėjus asmeniškai susimokėti baudas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius