-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vizitą priverstas atšaukti popiežius tikisi apsilankyti Afrikoje „kaip galima greičiau“

Dėl kelio problemos buvęs priverstas atšaukti savo vizitą Afrikoje popiežius Pranciškus sekmadienį pareiškė besitikįs kaip galima greičiau apsilankyti Kongo Demokratinėje Respublikoje ir Pietų Sudane.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / 123RF.com nuotr.

„Mieli draugai, didžiai apgailestaudamas dėl problemų su koja turėjau atidėti savo vizitą į jūsų šalis, – po savaitinės „Viešpaties angelo“ maldos Šv. Petro aikštėje pranešė 85-erių Pranciškus. – Man tikrai labai gaila, kad teko atidėti šią kelionę, kuri man tiek daug reiškia. Atsiprašau dėl to.“

„Melskimės kartu, kad Dievui ir gydytojams padedant, galėčiau kaip galima greičiau būti su jumis. Tikėkimės!“ – pridūrė jis.

Penktadienį Vatikanas pranešė, kad liepos 2–7 dienomis planuota kelionė bus perkelta. Nauja data kol kas dar nepaskelbta.

„Gydytojų prašymu ir siekiant nepakenkti gydymui, kuris jam taikomas dėl kelio problemos, Šventasis Tėvas buvo priverstas atidėti kelionę“, – nurodė popiežiaus atstovas spaudai Matteo Bruni.

Pastarosiomis savaitėmis Pranciškus kenčia dešiniojo kelio skausmus ir praėjusį mėnesį viešo renginio metu pirmą kartą naudojosi neįgaliojo vežimėliu. Pontifikui jau teko atšaukti daugybę pasirodymų, įskaitant ir birželį planuotą kelionę į Libaną.

Vatikanas oficialiai nenurodo, kokia tai problema, nors šaltiniai agentūrai AFP sakė, kad popiežius serga lėtiniu artritu. Pats popiežius taip pat yra kalbėjęs apie pažeistus kelio raiščius.

Taip pat sekmadienį popiežius paragino pasaulį nepamiršti karo Ukrainoje, kurį sukėlė vasario pabaigoje į šalį įsiveržusi Rusija.

„Mano širdyje tebėra gyva mintis apie karo paveiktus Ukrainos žmones, – sakė Pranciškus. – Tegu bėgantis laikas nesumažina mūsų sielvarto ir rūpesčio kenčiančiais žmonėmis. Prašau, nepripraskime prie šios tragiškos padėties! Visada saugokime ją savo širdyse. Melskimės ir siekime taikos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius