Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas ir Emmanuelis Macronas telefonu aptarė Sirijos problemą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Prancūzijos lyderis Emmanuelis Macronas telefonu aptarė Sirijos problemą, penktadienį pranešė Kremliaus atstovai.
E.Macrono ir V.Putino susitikimas
E.Macrono ir V.Putino susitikimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vladimiras Putinas informavo (E.Macroną) apie per Rusijos, Irano ir Turkijos lyderių susitikimą balandžio 4-ąją Ankaroje pasiektus susitarimus dėl tolesnio darbo ilgalaikio normalizavimo Sirijoje užtikrinimo labui, stiprinant jos suverenitetą, vienybę, nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą“, – sakoma Kremliaus pranešime.

„Pažymėta būtinybė vykdyti politinio sureguliavimo procesą įgyvendinant Sočio kongreso dėl nacionalinio Sirijos dialogo sprendimus bei (pažymėta) svarba kuo greičiau Ženevoje, prižiūrint JT, suformuoti Konstitucinį komitetą“, – teigiama jame.

„Aptariant padėtį Rytų Gutoje atkreiptas dėmesys į šiame rajone besibaigiančią beprecedenčio masto taikių gyventojų gelbėjimo ir nenorinčių sudėti ginklų kovotojų išvedimo operaciją. Rusijos pusė pabrėžė, kad principingai svarbu yra konsoliduoti tarptautinės bendruomenės pastangas teikti humanitarinę pagalbą visoje Sirijos teritorijoje pagal JT Saugumo Tarybos 2401-ąją rezoliuciją“, – sakė Kremliaus atstovai.

„Buvo išreikštas pasirengimas pratęsti Rusijos ir Prancūzijos konsultacijas dėl esminių situacijos Sirijoje sureguliavimo aspektų“, – sakoma V.Putino atstovų pranešime.

„Taip pat buvo aptarti (kiti) aktualūs Rusijos ir Prancūzijos santykių klausimai, atsižvelgiant į artėjantį Emmanuelio Macrono vizitą į Rusiją gegužę“, – teigiama jame.

Šis prezidentų pokalbis vyko Paryžiaus iniciatyva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius