Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas išgyrė operaciją Sirijoje: „Pasiekėme įspūdingų rezultatų“

Rusijos aviacijos smūgiai Sirijoje nukovė šimtus kovotojų, pareiškė penktadienį prezidentas Vladimiras Putinas, paraginęs prie karinių pastangų dėtis ir kitas buvusios Sovietų Sąjungos valstybes, kad būtų išvengta kovotojų įsiveržimų į Vidurinę Aziją iš Afganistano.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Buvusių sovietinių valstybių vadovams V.Putinas Kazachstane kalbėjo, kad Rusija pasiekė įspūdingų rezultatų Sirijoje per karo aviacijos kampaniją, pradėtą rugsėjo 30 dieną.

„Veikdami iš oro ir jūros į iš anksto su Sirija suderintus taikinius, mūsų kariškiai pasiekė įspūdingų rezultatų, – sakė jis Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) vadovų susitikime. – Sunaikinta dešimtys vadaviečių ir šaudmenų sandėlių, šimtai teroristų ir daugybė karinės technikos“.

V.Putinas pažymėjo, kad Rusijos karinių kosmoso pajėgų operacija kartu su Kaspijos flotilė „visiškai atitinka tarptautinę teisę, visiškai legitimi, nes vykdoma oficialiu prezidento Assado (Bašaro Asado) prašymu“.

Prezidentas pabrėžė, kad Rusija ragina formuoti „maksimaliai plačią koaliciją“ kovai su teroristais.

Jis patvirtino, kad Rusijos aviacija palaikys Sirijos ginkluotąsias pajėgas, kol šios vykdys „puolamąsias operacijas prieš teroristus“.

„Įvairiais vertinimais ISIL pusėje jau kariauja nuo penkių iki septynių tūkstančių išeivių iš Rusijos ir NVS šalių“, – sakė V.Putinas.

„Įvairiais vertinimais ISIL pusėje jau kariauja nuo penkių iki septynių tūkstančių išeivių iš Rusijos ir NVS šalių“, – sakė V.Putinas ir pridūrė, kad būtina neleisti, jog jie grįžtų namo.

Rusų kariškiai penktadienį taip pat pranešė, kad Rusija nuo rugsėjo 30-osios, kai prasidėjo bombardavimo Sirijoje kampanija, smogė į daugiau kaip 380 „Islamo valstybės“ objektų.

„Nuo operacijos pradžios mes atlikome daugiau kaip 600 skrydžių ir bombardavome daugiau kaip 380 ISIL objektų“, – pareiškė generolas pulkininkas Andrejus Kartapolovas, Rusijos generalinio štabo viršininko pavaduotojas, interviu laikraščiui „Komsomolskaja pravda“.

„Įvairiais duomenimis ISIL banditų formuotės patyrė labai rimtų nuostolių“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje „Islamo valstybės“ kovotojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius