Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas: „Kalbos apie civilių žūtį Sirijoje – informacinė ataka“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį paneigė pranešimus, esą per Rusijos aviacijos smūgius Sirijoje žuvo civilių gyventojų, pavadindamas juos „informacine ataka“, tačiau pažadėjo, kad Maskva peržiūrės tuos pranešimus.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Kalbant apie žiniasklaidoje skelbiamą visokią informaciją apie tai, kad kenčia taikūs gyventojai, mes esame pasiruošę tokioms informacinėms atakoms“, – pareiškė V.Putinas ketvirtadienį prezidentinės Žmogaus teisių tarybos posėdyje.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į tai, jog „pirmoji informacija apie tai, kad žuvo šeši civiliai gyventojai, pasirodė dar prieš tai, kai į dangų pakilo mūsų lėktuvai“.

„Tačiau tai nereiškia, kad mes neturime įsiklausyti į panašaus pobūdžio informaciją“, – sakė V.Putinas.

„Kitos šalys jau daugiau nei metus vykdo oro smūgius Sirijos teritorijoje be JT Saugumo Tarybos rezoliucijos ir be atitinkamo oficialios Sirijos valdžios prašymo. Mes tokį prašymą turime ir ketiname kovoti būtent su teroristinėmis organizacijomis“, – pabrėžė Rusijos vadovas.

Senatorius Johnas McCainas patvirtino, kad smogta JAV remiamiems sukilėliams

Rusijos karo lėktuvai smūgiavo grupuotėms, kurias „finansuoja ir mokė mūsų CŽV“, ketvirtadienį pareiškė JAV senatorius Johnas McCainas, kurio pareiškimas, jeigu pasitvirtintų, gali dar labiau padidinti įtampą Maskvos ir Vašingtono santykiuose.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnas McCainas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnas McCainas

Jų pirmieji smūgiai buvo nukreipti prieš asmenis ir grupuotes, kurias finansuoja ir apmokė mūsų CŽV“, – sakė J.McCainas televizijai CNN. Senatorius pridūrė, kad šie veiksmai rodo tikrąjį Maskvos siekį „paremti“ Sirijos prezidentą Basharą al Assadą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius