Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas prašė Sirijos lyderio Basharo al-Assado trauktis

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas 2015 metais prašė Sirijos lyderio Basharo al-Assado pasitraukti iš posto, rašo „The Financial Times“. Tokią informaciją žurnalistams suteikė net dviejų Vakarų valstybių žvalgybos atstovai.
Sirijos prezidentas Basharas al Assadas susitinka su Vladimiru Putinu
Sirijos prezidentas Basharas al Assadas susitinka su Vladimiru Putinu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tam, kad būtų perduotas V.Putino prašymas, į Sirijos sostinę Damaską buvo siunčiamas buvęs Rusijos žvalgybos vadovas Igoris Sergunas, kuris mirė šių metų sausio 3 dieną.

Tiesa, B.al-Assadas kol kas nepaskelbė jokio sprendimo dėl savo ateities Sirijos lyderio poste ir teigė, kad jos likimą apspręs derybų dėl taikos Sirijoje sėkmė.

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas lapkričio mėnesį Maskvoje susitiko derybų su savo režimo pagrindiniu rėmėju, Rusijos vadovu V.Putinu.

„Suprantama, buvo svarstomi klausimai dėl kovos su teroristinėmis, ekstremistinėmis grupuotėmis, taip pat klausimai dėl Rusijos operacijos, skirtos paremti Sirijos ginkluotųjų pajėgų puolamuosius veiksmus, tęsimo. Prezidentą (V.Putiną) jo kolega iš Sirijos išsamiai informavo apie padėtį toje šalyje ir perspektyvinius planus“, – tuomet sakė Kremliaus atstovas spaudai.

B.al Assadas taip pat padėkojo Maskvai už aviacijos smūgių kampaniją prieš kovotojus Sirijoje.

„Visų pirma, norėčiau pareikšti savo didelį dėkingumą visai Rusijos Federacijai už pagalbą, kurią jie teikia Sirijai“, – B.al Assadas sakė Kremliaus vadovui.

„Jeigu ne jūsų veiksmai ir jūsų sprendimai, tai terorizmas, kuris plinta regione, būtų apėmęs daug didesnes sritis ir išplitęs didesniuose plotuose“, – pažymėjo jis.

Tai buvo pirmasis B.al Assado vizitas į užsienį nuo tada, kai 2011-aisiais Sirijoje kilo pilietinis karas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius