Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas pripažino, kad pernai Krymą okupavo reguliarioji Rusijos kariuomenė

Valstybinis TV kanalas „Rossija 1“ netrukus parodys Andrejaus Kondrašavo dokumentinį filmą „Krymas. Kelias į Tėvynę“, kuriame Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasakos, kaip buvo atliekama „Krymo grąžinimo Rusijai“ operacija.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Sekmadienį parodytame šio filmo anonse V.Putinas atvirai kalba apie to Juodosios jūros pusiasalio aneksiją, prieš metus įvykdytą Maskvos.

Kaip skelbia gazeta.ru, filmas esą turėtų būti parodytas jau greitu metu.

V.Putinas prisiminė visą naktį trukusį pasitarimą su saugumo tarnybų vadovais, per kurį buvo diskutuojama, kaip išgelbėti nuverstą Ukrainos prezidentą Viktorą Janukovyčių, kuris pabėgo dėl provakarietiškų jėgų sukilimo sostinėje Kijeve.

„Reikėjo gelbėti Ukrainos prezidento gyvybę, kitaip jis tiesiog būtų buvęs sunaikintas“, – kalbėjo Rusijos vadovas.

„Tai buvo tarp 22-osios ir 23-osios, mes baigėme kalbėtis apie 7 val. ryto. Atsisveikinant pasakiau kolegoms, kad turime pradėti dirbti ties Krymo grąžinimu Rusijai“, – teigė Kremliaus vadovas.

Praėjus keturioms dienoms po to susitikimo, įvykusio 2014-ųjų vasarį, kariai be atpažinimo ženklų užėmė Krymo vietos parlamento rūmus, o deputatai paskubomis nubalsavo už naują administraciją. Šis Ukrainos regionas buvo oficialiai aneksuotas Maskvos kovo 18 dieną, o tas žingsnis išprovokavo tarptautinį pasmerkimą.

Karinė operacija iš pradžių buvo laikoma paslaptyje. Nors buvo akivaizdu, kad Kryme neoficialiai veikia Rusijos pajėgos, Maskva tvirtino, kad ten esama tik vietos sukilėliai. Vėliau Kremlius pripažino vadovavęs pusiasalio atplėšimui nuo Ukrainos.

Dokumentinio filmo anonse V.Putinas taip pat sako, kad Rusijos pajėgos buvo pasiruošusios įsiveržti į Ukrainos rytinį Donecko miestą, kad išgabentų iš ten V.Janukovyčių – korumpuotą, bet Kremliui lojalų veikėją, kuris stengėsi išlaikyti Ukrainą Maskvos įtakos zonoje.

"Buvom pasiruošę paimti jį iš Donecko sausuma, jūra arba oru", – teigė V.Putinas.

V.Janukovyčius vėliau atsirado Rusijos pietiniame Rostovo mieste ir nuo to laiko negrįžo į Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius