Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas vyksta vienos dienos vizito į Suomiją

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį vyksta vienos dienos vizito į Suomiją, kur su šios šalies vadovu Sauli Niinisto aptars dvišalio bendradarbiavimo klausimus ir aktualias tarptautines problemas.
Sauli Niinisto ir Vladimiras Putinas
Sauli Niinisto ir Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Kremliaus spaudos tarnyba kiek anksčiau pranešė, kad V.Putinas į Suomiją vyksta šios šalies prezidento kvietimu.

„Per suplanuotas derybas valstybių vadovai aptars įvairius Rusijos ir Suomijos bendradarbiavimo klausimus prekybos ir ekonomikos, kultūros ir humanitarinėje, aplinkosaugos srityse, taip pat apsikeis nuomonėmis dėl aktualių regiono ir tarptautinių problemų“, – sakoma pranešime.

Vizitas rengiamas Suomijai minint 100-ąsias nepriklausomybės metines ir vyks Savonlinos mieste. Ten pat taip pat organizuojamas tarptautinis operos festivalis, kuriame dalyvaus Maskvos didžiojo teatro artistai.

Suomijos ambasadorius Maskvoje Mikko Hautala vizito išvakarėse laikraščiui „Kommersant“ pareiškė, kad suomiai tikisi vaisingos diskusijos.

Suomijos ambasadorius Maskvoje Mikko Hautala vizito išvakarėse laikraščiui „Kommersant“ pareiškė, kad suomiai tikisi vaisingos diskusijos.

„Yra kelios temos, kurias gali aptarti prezidentai, bet jos nėra ypač aštrios. Mūsų šalys nesutaria keliais tarptautiniais klausimais, pirmiausia – dėl Ukrainos ir Krymo. Esama įtampos santykiuose tarp Rusijos ir Europos Sąjungos, kurios nariai esame. Manau, prezidentai aptars kai kuriuos iš šių klausimų“, – nurodė diplomatas.

S.Niinisto birželio pradžioje interviu laikraščiui „Ilta-Sanomat“ sakė esąs patenkintas bendravimo su Rusijos vadovu lygiu. Jis teigė gana dažnai bendraujantis su V.Putinu .

„Diskusijos su juo yra labai konkrečios. Kai linijos aiškios, po derybų nebereikia dešimčių papildomų žinučių“, – sakė Suomijos vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius