-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiro Putino rėmėjai kuria Antimaidaną kovai su liberaliomis šiukšlėmis

„Antimaidano“ uždavinys yra neleisti Rusijoje kilti spalvotosioms revoliucijoms, kaip kad Ukrainoje, taip pat įsigalėti chaosui ir anarchijai. Taip spaudos konferencijos metu pareiškė Aleksandras Zaldostanovas, pravarde „Chirurgas“, baikerių grupuotės „Nakties vilkai“ vadas ir „Rusijos vertybių puoselėtojas“, tapęs naujojo judėjimo Antimaidanas įkūrėju, skelbia Tvn24pl.
Vladimiras Putinas su baikeriais
Vladimiras Putinas su baikeriais / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Grupuotės veiksmų ilgai laukti nereikėjo: jie pasipriešino Aleksejaus Navalno paramos mitingui Maniežo aikštėje ir įsiveržė Maskvos kavinę, kurioje vyko opozicijos rėmėjų susitikimas.

Sausio 15-ąją į Maniežo aikštę Maskvoje išėjo apie 50 opozicionieriaus A.Navalno rėmėjų, juos pasitiko Georgijaus juostelių spalvomis nudažytomis kepurėmis pasipuošę asmenys. Tai ir buvo naujojo judėjimo „Antimaidanas“ nariai. Įvyko nedidelių susistumdymų, tačiau daugiausia bandyta perrėkti vieniems kitus. Vladimiro Putino rėmėjai šaukė „Maidano čia nebus“.

Apie šio judėjimo įkūrimą spaudos konferencijoje „Rosija Segodnia“ naujienų agentūros būstinėje (buvusi RIA Novosti) paskelbė baikerių grupuotės „Nakties vilkai“ vadas A.Zaldostanovas, pravardžiuojamas „Chirurgu“. Jis giriasi draugyste su V.Putinu ir tvirtina puoselėjantis „tradicines rusiškąsias vertybes“, pastaruoju metu nepraleidžia progos pasipuikuoti ir tuo, kad jam pritaikytos JAV sankcijos.

Galbūt todėl judėjimo programoje atsirado punktas dėl kovos su „pedikais“ ir kitais „ideologiniais priešininkais“, nesvarbu, „ar valdžiai tai patiks, ar ne“.

Prie „Antimaidano“ prisijungė ir daugiau nevienareikšmiškai vertinamų asmenų, neonacių ir pan., paramą judėjimui išsakė ir kazokai. Kol kas judėjimas nėra įteisintas, bet tą ketinama padaryti jau netrukus.

Anot A.Zaldostanovo, organizacija sieks „išlaikyti šalies vientisumą ir padėti prezidentui“. „Daroma viskas siekiant išprovokuoti pas mus tokius pat įvykius, kaip nutiko Ukrainoje. Todėl reikia remti prezidentą“, – aiškina šis veikėjas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas

Vienas iš judėjimo rėmėjų, Dmitrijus Sablinas, kuris nuo 2013 metų priklauso „Vieningosios Rusijos“ partijai, gali tikėtis paramos iš Nacionalistinio išlaisvinimo fronto atstovų, kurie teigia, kad „muš liberaliąsias šiukšles“ laiptinėse. Matyt, tai populiarus tarp šių žmonių susidorojimo būdas, tereikia prisiminti garsiosios žurnalistės Anos Politkovskajos mirtį prie savo buto durų.

Grasinimas visiems „maidaniečiams“, kaip Rusijoje vadinami Ukrainą remiantys žmonės, buvo išplatintas socialiniuose tinkluose, bet greitai iš jų dingo. Tačiau „Antimaidaną“ parėmė daug žinomų Rusijoje politikų, visuomenės veikėjų, artistų, taip pat buvęs boksininkas, dabar parlamento narys Nikolajus Valujevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius