Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vokiečių gynybos ministras sviedė baisiausią įžeidimą V.Putinui

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius palygino Rusijos prezidento Vladimiro Putino karą Ukrainoje su Adolfo Hitlerio įvykdyta Čekoslovakijos teritorijos aneksija 1938 m. ir pabrėžė, kad Europa turėtų ruoštis plataus masto Rusijos puolimui, skelbia naujienų tarnyba „Bloomberg“.
Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / 15min koliažas

„Kai tik karas prieš Ukrainą baigsis, Putinas nesustos“, – vėlų trečiadienio vakarą per naujos knygos apie Didžiosios Britanijos buvusį premjerą ir karo lyderį Winstoną Churchillį pristatymą pažymėjo ministras.

„Jis pats tai aiškiai pasakė, – pridūrė B.Pistorius, kuris yra kanclerio Olafo Scholzo Socialdemokratų partijos narys ir populiariausias Vokietijos politikas. – Ne mažiau aiškiai, nei Hitleris, kuris taip pat visada sakė, kad nesustos“.

Šias pastabas gynybos ministras išsakė pristatydamas naują W.Churchillio, kurį gyrė kaip stiprų lyderį, turėjusį aiškią viziją sunkiais laikais, biografiją.

Karo akivaizdoje žmonės išsirenka lyderį, „kuriuo pasitiki ir kuriuo seka, nors jis pasaulį ir kalba bjauriai“, pažymėjo B.Pistorius.

Gynybos ministras, laikomas galimu O.Scholzo įpėdiniu, praėjusią savaitę paragino sušvelninti Vokietijos skolinimosi apribojimus, kad padėtų sustiprinti šalies kariuomenę, kai 2027 m. bus išnaudotas specialus 100 mlrd. eurų vertės nebiudžetinis fondas.

„Turime sugrąžinti šią šalį į tokią padėtį, kad ji galėtų apsiginti“, – pabrėžė politikas, turėdamas omenyje ilgus metus trukusį Bundesvero ginkluotųjų pajėgų aplaidumą.

„Dabar turime apsispręsti, ar norime ruoštis tikros Putino grėsmės materializavimuisi, ar norime jam palengvinti padėtį“, – pridūrė B.Pistorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius