Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vokietija: G-7 užsienio reikalų ministrai šeštadienį surengs derybas dėl Ukrainos krizės

Didžiojo septyneto (G-7) užsienio reikalų ministrai šeštadienį Miunchene surengs derybas dėl Ukrainos krizės, trečiadienį pranešė Vokietijos užsienio reikalų ministerija.
Annalena Baerbock
Annalena Baerbock / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock derybas organizuoja Miuncheno saugumo konferencijos kuluaruose, nurodė jos atstovas.

Jo teigimu, derybose „pagrindinis dėmesys bus skiriamas krizei, kilusiai dėl Rusijos pajėgų dislokavimo šalia Ukrainos“.

Taip pat numatyti pasitarimai šiuo klausimu mažesniame rate tarp Vokietijos, Prancūzijos ir Ukrainos, taip pat Prancūzijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės ir Jungtinių Valstijų.

Tokios derybos, įskaitant kanclerio Olafo Scholzo vizitus Kijeve ir Maskvoje šią savaitę, yra „glaudžiai koordinuotos ir yra dalis visos dialogų kampanijos, kurią Vakarų sąjungininkės vykdo pastarosiomis savaitėmis“, siekdamos sumažinti įtampą dėl Rusijos pajėgų telkimo, sakė URM.

O.Scholzas ir A.Baerbock turėtų kreiptis į Miuncheno saugumo konferencijos dalyvius. Joje taip pat turėtų dalyvauti JAV viceprezidentė Kamala Harris ir JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius