Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija ir Prancūzija prieštarauja Bulgarijos ir Rumunijos prisijungimui prie Šengeno zonos

Vokietija ir Prancūzija ketina blokuoti Rumunijos ir Bulgarijos stojimą į Šengeno zoną, nes pastarosios šalys nepakankamai kovoja su korupcija ir organizuotu nusikalstamumu.
Šengeno siena
Šengeno siena / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Abiejų šalių prisijungimas prie bevizės zonos buvo planuojamas kitų metų kovą.

„Manome, kad dar per anksti svarstyti šalių prisijungimą prie Šengeno zonos 2011 metų kovą“, – rašoma ES komisarui Prancūzijos ir Vokietijos užsienio reikalų ministrų nusiųstame laiške.

Rumunija ir Bulgarija įstojo į Eurpos Sąjungą 2007 metais, tačiau Europos Komisija ne kartą pažymėdavo, kad nepadaryta jokios esminės pažangos kovojant su korupcija ir nusikalstamumu.

Šengeno zonos šalys nuogąstauja, kad per šias dvi valstybes gali padidėti nelegalių migrantų ir narkotikų srautas į Vakarus. Tačiau abi šalys neketina nusileisti.

„Mes nepakęsime jokios diskriminacijos, net iš galingiausių ES šalių. Mes turime turėti tas pačias teises, kaip ir kitos šalys, nes tai numatyta stojimo sutartyje“, – pareiškė Rumunijos prezidentas Traianas Basescu. Jo žodžius citavo laikraštis „Evenimentul Zilei“.

Bulgarijos užsienio reikalų ministras Cvetanas Cvetanovas reagavo santūriau, pareikšdamas, kad laiškas nepakeitė Sofijos planų prisijungti prie Šengeno zonos ir dabar rengiami visi tam reikalingi dokumentai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius