-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vokietija reikalauja paleisti Baltarusijos opozicijos lyderę M.Kalesnikavą

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock trečiadienį paragino tuojau pat paleisti kalinamą baltarusių opozicijos lyderę Maryją Kalesnikavą, paguldytą į ligoninės intensyviosios slaugos skyrių.
Maryja Kalesnikava
Maryja Kalesnikava / TASS nuotr.

„Mane labai paveikė pranešimai apie Maryjos Kalesnikavos būklę, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė A.Baerbock. – Režimas Baltarusijoje privalo prisiimti atsakomybę dėl jos sveikatos ir tuojau pat ją paleisti. Jos įsipareigojimas demokratijai nėra nusikaltimas.“

Kito baltarusių opozicijos politiko Viktaro Babarykos spaudos tarnyba antradienį pranešė, kad M.Kalesnikava, atliekanti ilgą laisvės atėmimo bausmę, buvo paguldyta į šalies pietryčiuose esančio Gomelio ligoninės intensyviosios slaugos skyrių.

Trečiadienį komanda pranešė, kad Gomelio ligoninė „neatsako į skambučius“, ir išreiškė viltį, kad „gydytojai Gomelyje suteikia Mašai visą reikalingą kokybišką priežiūrą“.

Tame pačiame pranešime M.Kalesnikavos sesuo Taciana Chomič rašė: „Norime žinoti tiesą apie jos sveikatą ir hospitalizacijos priežastis.“

Praėjusią savaitę V.Babarykos spaudos tarnyba pranešė, kad M.Kalesnikava dėl „nemandagaus elgesio“ buvo uždaryta į vienutę.

40 metų M.Kalesnikava kartu su opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja ir aktyviste Veranika Capkala vadovavo istoriniams protestams prieš autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką.

M.Kalesnikava vienintelė iš šių trijų aktyvisčių tebėra Baltarusijoje, tačiau ji buvo nuteista kalėti 11 metų.

Per teismą, kuris vyko už uždarų durų, ji buvo kaltinama siekiais pakenkti nacionaliniam saugumui ir sąmokslu siekiant nekonstituciniu būdu užgrobti valdžią.

Šių metų sausį nuteista opozicionierė buvo išsiųsta į Gomelio 4-ąją moterų pataisos koloniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius