Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija žada oficialiai pripažinti trečiąją lytį

Vokietijos Konstitucinis Teismas trečiadienį priimtu sprendimu nurodė, kad kūdikių gimimo liudijimuose privalo atsirasti galimybė vaiką įregistruoti esantį trečiosios lyties, o ne tik kaip berniuką ar mergaitę. Vokietijos Vyriausybei, teismo nurodymu, įstatymą pavesta priimti iki 2018 metų pabaigos, rašo BBC.
Kūdikis
Kūdikis / 123RF.com nuotr.

Jei įstatymas iš tiesų bus priimtas, Vokietija taps pirmąja šalimi Europoje, kur interseksualiems asmenims bus suteikta galimybė oficialiuose dokumentuose įvardyti save nei vyru, nei moterimi.

Šis Vokietijos Konstitucinio Teismo išaiškinimas pasirodė teismui išnagrinėjus interseksualaus asmens – oficialiai save vadinančios moterimi – bylą. Šios moters chromosomų testas patvirtino, kad ji iš tiesų nepriklauso nei vienai, nei kitai lyčiai. Kitaip tariant – yra interseksuali.

Teismas pripažino, kad galimybės įrašyti trečiąją lytį gimimo liudijimuose nebuvimas yra diskriminacinis ir pažeidžia interseksualių asmenų teises.

Trečiosios lyties kategorija, anot teismo, galėtų vadintis „inter“ arba „įvairi“.

Vokietijos vyriausybės atstovas patvirtino, kad vyriausybė šio nutarimo žada laikytis.

Interseksualūs asmenys gimsta su moteriškos ir vyriškos lyties požymių mišiniu. Anot Jungtinių Tautų, šis genetinis sutrikimas pasitaiko 1,7 proc. pasaulio populiacijos.

Galimybė oficialiuose dokumentuose save įvardyti esantį trečiosios lyties jau yra įteisinta Australijoje, Indijoje, Naujojoje Zelandijoje, Nepale ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Tuo tarpu Vokietijoje nuo 2013 metų interseksualiems asmenims lyties langelį gimimo liudijime buvo galima palikti tuščią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius