Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 14 /13:32

Vokietijoje dėl atakų planavimo areštuoti 4 karantino priešininkai

Vokietija areštavo keturis vienos kraštutinių dešiniųjų grupės, nepritariančios vyriausybės kovos su COVID-19 priemonėms, narius, „rengusius atakas panaudojant sprogmenis ir kitus smurto aktus“, ketvirtadienį pranešė Mainco prokuratūra.
Protestas Vokietijoje
Protestas Vokietijoje / Imago / Scanpix nuotr.

41–55 metų amžiaus įtariamieji iš pokalbių grupės „Vereinte Patrioten“ („Vieningieji patriotai“) taip pat kaltinami sąmokslu „grobti gerai žinomas viešas figūras“.

Tarp ekstremistų taikinių buvo sveikatos apsaugos ministras Karlas Lauterbachas, remdamasi tyrėjais pranešė vokiečių naujienų agentūra DPA.

Vykdant tyrimą, kuris buvo pradėtas spalį, taip pat paimta ginklų, nustatyta, kad įtariamieji galėjo planuoti ilgam nutraukti elektros tiekimą visoje šalyje.

Koblenco prokuratūra ir Reino krašto–Pfalco žemės kriminalinė policija pranešė, kad trečiadienį 20-yje valdų visoje šalyje atliktos kratos.

Pasak tyrėjų, identifikuoti įtariamieji yra susiję su protestų prieš suvaržymus dėl COVID-19 judėjimu ir judėjimu „Reichsbuerger“ („Reicho piliečiai“), kuris nepripažįsta Vokietijos konstitucijos ir demokratinių institucijų, kelia klausimus dėl dabartinės Vokietijos Federacinės Respublikos teisėtumo.

Bendrai tyrimas vykdomas 12 asmenų atžvilgiu.

Tyrėjų pareiškime sakoma, jog „Vereinte Patrioten“ deklaravo tikslą sunaikinti Vokietijos elektros tiekimo objektus ir ilgam nutraukti elektros tiekimą, kad susidarytų „sąlygos, panašios į pilietinį karą“, ir galiausiai būtų panaikinta šalies demokratinė sistema.

Įtariamieji, kurie visi yra Vokietijos piliečiai, kaltinami rimto smurto akto rengimu ir ginklų kontrolės įstatymų pažeidimu.

K. Lauterbachas laikraščiui „Bild am Sonntag“ sakė, kad kai kurie COVID-19 neigėjai „kovoja su mūsų demokratine tvarka“, o ne su skiepais ar suvaržymais.

„Bet jiems tai nepavyks. Nesileisiu atbaidomas ir toliau ginsiu visą populiaciją“, – sakė jis.

Tyrėjai paėmė 22 šaunamuosius ginklus, įskaitant Kalašnikovo automatą, šimtus šovinių, tūkstančius eurų grynaisiais, daug aukso luitų ir sidabrinių monetų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius