-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vokietijoje duris atvėrė dalis dėl pandemijos uždarytų pradinių mokyklų ir darželių

Daugiau nei pusėje iš 16-os Vokietijos žemių pirmadienį duris atvėrė darželiai ir pradinės mokyklos, kurie du mėnesius buvo uždaryti dėl koronaviruso pandemijos.
Vokietijoje dalis moksleivių grįžo į mokyklas
Vokietijoje dalis moksleivių grįžo į mokyklas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vaikai sugrįžo į darželius ir mokyklas nepaisant daugėjančių ženklų, kad fiksuojamų naujų koronavirusinės infekcijos atvejų skaičiaus mažėjimas lėtėja, o kai kur susirgimų skaičius netgi auga.

Vokietijos švietimo ministrė Anja Karliczek gynė sprendimą atverti mokyklas, tvirtindama, kad ypač mažesniems vaikams svarbus kontaktinis ugdymas.

A.Karliczek naujienų agentūrai DPA sakė, kad mokyklos turėtų pasitelkti „visas turimas priemones užkirsti kelią plisti virusui“, ir išreiškė įsitikinimą, kad žemių švietimo pareigūnai atsižvelgs į sergamumo rodiklius, priimdami sprendimą vėl atidaryti mokyklas.

Vokietijos ligų kontrolės agentūra pranešė, kad per praėjusią parą šalyje nustatyti 4 369 nauji COVID-19 atvejai, 62 anksčiau užsikrėtę žmonės mirė. Visgi pirmadieniais paprastai naujų atvejų skaičius būna mažesnis dėl vėluojančių savaitgalio duomenų.

Švietimo darbuotojų profsąjungos ragino įtraukti mokytojus ir vaikų darželių darbuotojus į prioritetinę vakcinacijos nuo COVIS-19 grupę. Vyriausybės pareigūnai žadėjo apsvarstyti šį pasiūlymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius